Σάββατο , 30 Σεπτεμβρίου 2023

«Βόμβα» από Ζάεφ! Η λύση πλησιάζει…

Την ελπίδα ότι μέχρι τέλη Μαρτίου θα έχει μπει ένα τέλος στη διαμάχη για το ονοματολογικό με την Ελλάδα, εξέφρασε ο Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Balkan Insight».

«Δεν θα μας βοηθήσουν οι καθυστερήσεις, διότι υπάρχουν πάντα ανταγωνιστικές δυνάμεις που δεν θέλουν να βρεθεί λύση. Θα ήταν καλό να έχουμε λήξει το ζήτημα μέχρι τον Ιούνιο, γιατί κάτι τέτοιο θα ενθαρρύνει τις Βρυξέλλες να εγκρίνουν την έναρξη των ενταξιακών μας διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάθε μήνας που περνά χωρίς λύση δεν είναι προς το συμφέρον μας», τόνισε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Στην ερώτηση για πιθανή ανάγκη αναθεώρησης του συντάγματος της χώρας, ο Ζάεφ υπογράμμισε ότι «οι δύο πλευρές δεν πρέπει να ανοίγουν ζητήματα, τα οποία θα κάνουν αδύνατη την εξεύρεση λύσης».

«Η διαδικασία πρέπει να καθοδηγείται από τα γεγονότα», πρόσθεσε και συνέχισε: «Δεν υπάρχει δίλημμα όταν πρόκειται για το γεωγραφικό έδαφος της Μακεδονίας, εμείς έχουμε το βόρειο ή άνω τμήμα, το νότιο τμήμα ανήκει στην Ελλάδα και το ανατολικό στη Βουλγαρία.

Εάν σεβόμαστε τα γεγονότα, πρέπει να βρούμε λύση. Και δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι το πρόβλημα ξεδιπλώνεται γύρω από το όνομα. Δεν πρέπει να ανοίγουμε άλλα ζητήματα που θα επιφέρουν πρόσθετα προβλήματα και μας απομακρύνουν από μια λύση».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares