Δευτέρα , 21 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

«Βόμβα» από Ζάεφ! Αυτά είναι τα ονόματα που έχει προτείνει..

«Βόμβα» από Ζάεφ! Αυτά είναι τα ονόματα που έχει προτείνει..

Τα τέσσερα ονόματα που έχει προτείνει για την ονομασία των Σκοπίων αποκάλυψε ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στο Reuters.

Όπως είπε, πρόκειται για τις εξής προτάσεις: «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας, Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη και Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)».

Όταν ερωτήθηκε για το αν η Ελλάδα θα ήταν ικανοποιημένη με μία από αυτές τις επιλογές, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων απάντησε «Ναι. Κάποιες επιλογές τις προτιμούν περισσότερο από άλλες».

Ο Ζόραν Ζάεφ αμφισβήτησε το κατά πόσο υπάρχει «πραγματική ανάγκη» για την αλλαγή του Συντάγματος και όπως σημείωσε σε συνέντευξη του στο Euronews, δεν υπάρχει λόγος αλλαγής, καθώς «το Σύνταγμα είναι ένα βιβλίο εσωτερικών κανόνων» και τροποποιήθηκε «το 1993 εξαιτίας των συναισθημάτων των Ελλήνων φίλων μας. Όλα τα βήματα που κάναμε μέχρι τώρα, είναι προς την κατεύθυνση πλήρους εξάλειψης του αλυτρωτισμού. Σίγουρα, οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ότι δεν έχουμε εδαφικές διεκδικήσεις ή οτιδήποτε σχετικό».

Ως προς το erga omnes, εκφράζει την άποψη ότι «σημαίνει εφαρμογή για τον υπόλοιπο κόσμο, για όλον τον υπόλοιπο κόσμο. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε αυτή την εφαρμογή, γιατί γνωρίζω ότι είναι πολύ σημαντική για την ελληνική πλευρά».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares