Κυριακή , 27 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

‘ΒΡΑΖΟΥΝ’ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! Ξεχειλίζει η ΟΡΓΗ για τη συμφωνία …

'ΒΡΑΖΟΥΝ' ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! Ξεχειλίζει η ΟΡΓΗ για τη συμφωνία ...

Τα… δύσκολα αρχίζουν σήμερα (19.06.2018) για τον Ζόραν Ζάεφ. Η συμφωνία με την Ελλάδα για την αλλαγή του ονόματος κατατίθεται στη Βουλή. Αλλά έξω από το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ θα αίματα… “βράζουν”.

Όπως σχεδόν κάθε μέρα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με την Ελλάδα έτσι και το βράδυ της Δευτέρας εκατοντάδες διαδηλωτές που αντιτίθενται στην αλλαγή ονόματος, συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή στα Σκόπια. Το ίδιο θα κάνουν και σήμερα (19.06.2018) στις 11:00.

Η ώρα δεν επιλέχθηκε τυχαία. Εκείνη την ώρα θα ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ. Μάλιστα, σύμφωνα με το makfax, ακόμα οι διαδηλωτές κάλεσαν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, του σκληρού VMRO Χρίστιαν Μίτσκοσκι, κλήθηκε να… εγκαταλείψει τη συζήτηση για να διαδηλώσει!

Σκόπια… ώρα μηδέν – Η συμφωνία στη Βουλή
Το βράδυ της Δευτέρας (18.06.2018) το υπουργικό συμβούλιο της σκοπιανής κυβέρνησης ενέκρινε το νομοσχέδιο για τη συμφωνία. Το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή της ΠΓΔΜ για να επικυρωθεί η συμφωνία που υπέγραψαν την περασμένη Κυριακή στις Πρέσπες ο Ζόραν Ζάεφ και ο Αλέξης Τσίπρας.

Με βάση τα προβλεπόμενα το κοινοβούλιο θα συνέλθει με απόφαση του προέδρου του Ταλάτ Τζαφέρι στις 11:00 (τοπική ώρα) και θα συζητήσει για την ανάγκη υιοθέτησης της συμφωνίας.

Εφόσον ανάψει το » πράσινο φως», όπως αναμένεται, δεδομένου ότι χρειάζεται απλή πλειοψηφία, το νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας θα πρέπει να έχει ψηφιστεί από την ολομέλεια έως την Παρασκευή.

Οι πολιτικές αναλυτές και τα ΜΜΕ στα Σκόπια εκτιμούν ότι το νομοσχέδιο θα κυρωθεί άνετα.

Μετά την έγκριση της συμφωνίας, το νομοσχέδιο θα πρέπει να αποσταλεί στον πρόεδρο Ιβάνοφ, ο οποίος θα πρέπει εντός επτά ημερών να το υπογράψει. Αν ο Ιβάνοφ θέσει βέτο η συμφωνία επιστρέφει στο Κοινοβούλιο. Στη συνέχεια θα πρέπει να υιοθετηθεί με απόλυτη πλειοψηφία και θα πρέπει να ψηφίσουν «υπέρ», 61 βουλευτές. Η συμφωνία στην περίπτωση αυτή αποστέλλεται και πάλι στον πρόεδρο, ο οποίος σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι υποχρεωμένος να την υπογράψει.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares