Τρίτη , 29 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

«Βράζουν» οι Τσάμηδες! Απαιτούν από την Ελλάδα να ζητήσει «συγγνώμη»…

«Βράζουν» οι Τσάμηδες! Απαιτούν από την Ελλάδα να ζητήσει «συγγνώμη»…

Για ναζιστικές πρακτικές της Ελλάδας κάνουν λόγο οι Τσάμηδες, οι οι οποίοι εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα μετά τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο αφού συνεργάστηκαν με τις κατοχικές δυνάμεις.

Σε πορεία που πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου (24/02) μπροστά από την Ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα, οι Τσάμηδες μιλούν για… γενοκτονία και θέλουν να τους επιτραπεί να γυρίσουν στην Βόρεια Ελλάδα, ενώ, απαιτούν από τη χώρα μας να τους ζητήσει συγγνώμη.

Ο Σφετίμ Ιντρίζι, ηγέτης του κόμματος των Τσάμηδων, μιλώντας μπροστά στους χιλιάδες συγκεντρωμένους δήλωσε πως «εμείς οι Αλβανοί της Τσαμουριάς δεν θέλουμε αλλαγή των συνόρων, ούτε εκδίκηση. Θέλουμε να μας ζητήσουν ένα συγγνώμη ώστε να μπορέσουμε οι λαοί να συγχωρέσουμε ο ένας τον άλλον να επιστρέψουμε σπίτια μας και να ζήσουμε ειρηνικά. Είμαστε ειρηνικοί».

Συνέχισε λέγοντας πως «θέλουμε να έχουμε ξανά το καθεστώς που είχαμε πριν εκδιωχθούμε. Δεν ζητάμε τα ακίνητα πίσω, θέλουμε πίσω την πατρίδα μας. Και πατρίδα μας είναι η Τσαμουριά».«Βράζουν» οι Τσάμηδες! Απαιτούν από την Ελλάδα να ζητήσει «συγγνώμη»… «Βράζουν» οι Τσάμηδες! Απαιτούν από την Ελλάδα να ζητήσει «συγγνώμη»… «Βράζουν» οι Τσάμηδες! Απαιτούν από την Ελλάδα να ζητήσει «συγγνώμη»…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares