Τετάρτη , 21 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΒΟΜΒΑ ΤΣΕΛΕΝΤΗ για τον ΣΕΙΣΜΟ στη ΖΑΚΥΝΘΟ! Ίσως να μην έχει γίνει ο κύριος μετασεισμός…

ΒΟΜΒΑ ΤΣΕΛΕΝΤΗ για τον ΣΕΙΣΜΟ στη ΖΑΚΥΝΘΟ! Ίσως να μην έχει γίνει ο κύριος μετασεισμός...

Η Ζάκυνθος μετακινήθηκε 5 εκατοστά όχι 3, επισήμανε σε ανάρτησή του ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών – Όπως τονίζει η σεισμική ακολουθία θα κρατήσει ακόμη και μήνες στο νησί

Η σεισμική ακολουθία μπορεί να κρατήσει ακόμη και μήνες στη Ζάκυνθο, όμως η σταδιακά ελαττούμενη συχνότητα εμφάνισης μετασεισμών δεν σημαίνει ότι θα είναι και μικρότερα τα μεγέθη τους.
Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Facebook o διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης.

Όπως συμπληρώνει ο σεισμολόγος: «Είναι νωρίς ακόμα να πούμε ότι ο μετασεισμός των 5,6 Ρίχτερ υπήρξε ο κυρίως μετασεισμός και είναι υπαρκτή η πιθανότητα να έχουμε και άλλους σεισμούς της ίδιας τάξης μεγέθους τους επόμενους μήνες».

Επίσης, ο κ. Τσελέντης διευκρινίζει ότι η πόλη της Ζακύνθου τελικά δεν μετακινήθηκε κατά 3cm όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, αλλά 5cm σύμφωνα με νέα ανάλυση των GPS. Αξιοσημείωτο είναι επίσης όπως είπε, ότι ο Πύργος μετατοπίστηκε λόγω του σεισμού προς τα δυτικά κατά 1,7cm.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται κανονικά και αναμένεται να διαρκέσει με σταδιακά ελαττούμενη συχνότητα εμφάνισης μετασεισμών (αριθμός μετασεισμών ανά μέρα) ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΩΝ.

Είναι νωρίς ακόμα να πούμε ότι ο 5,6 υπήρξε ο κυρίως μετασεισμός και είναι υπαρκτή η πιθανότητα να έχουμε και άλλους της ίδιας τάξης μεγέθους ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.

Σημερινή ανάλυση των GPS δεδομένων μας έδειξε ότι η πόλις της Ζακύνθου μετατοπίστηκε περίπου ΝΔ 5cm και όχι 3cm όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Το Κερί σίγουρα μετατοπίστηκε περισσότερο αλλά δεν έχουμε σχετικό όργανο στη περιοχή. Αξιοσημείωτο είναι ότι η πόλις του Πύργου μετατοπίστηκε προς τα ΔΥΤΙΚΑ κατα 1,7cm. ΜΕΧΡΙΣ ΣΤΙΓΜΗΣ τα δίκτυά μας δεν δείχνουν μετανάστευση των επικέντρων προς άλλο κοντινό ρήγμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΗ μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται κανονικά και αναμένεται να διαρκέσει με σταδιακά ελαττούμενη…

Gepostet von Akis Tselentis am Donnerstag, 1. November 2018

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares