Πέμπτη , 26 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΒΟΜΒΑ Τραμπ: Όποιος συναλλάσσεται εμπορικά με το Ιράν να ξεχάσει….

ΒΟΜΒΑ Τραμπ: Όποιος συναλλάσσεται εμπορικά με το Ιράν να ξεχάσει....

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επανέφερε μονομερώς σε ισχύ σήμερα σκληρές οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, οι οποίες είχαν αρθεί στο πλαίσιο της ιστορικής συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας το 2015

Αυστηρή προειδοποίηση σε όσες χώρες συναλλάσσονται εμπορικά με το Ιράν απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος, μετά από την σημερινή μονομερή επαναφορά σε ισχύ σκληρών οικονομικών κυρώσεων των ΗΠΑ σε βάρος της Τεχεράνης.

«Οι κυρώσεις εις βάρος του Ιράν είναι επίσημα σε ισχύ. Πρόκειται για τις πιο επώδυνες κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ποτέ, και τον Νοέμβρη θα κλιμακωθούν ακόμα περισσότερο. Όποιος συναλλάσσεται εμπορικά με το Ιράν ΔΕΝ θα συναλλάσσεται πλέον με τις ΗΠΑ. Ζητάω παγκόσμια ειρήνη, τίποτα λιγότερο», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter o Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ επανέφερε μονομερώς σε ισχύ σήμερα (σ.σ. στις 07:01 ώρα Ελλάδας) σκληρές οικονομικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, οι οποίες είχαν αρθεί στο πλαίσιο της ιστορικής συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας που είχε συναφθεί το 2015 ανάμεσα στην Τεχεράνη και τις μεγάλες δυνάμεις αλλά ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε τον Μάιο.

Το πρώτο κύμα των αμερικανικών κυρώσεων, οι οποίες επανήλθαν σε ισχύ σήμερα το πρωί, στοχοθετεί τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, τις εισαγωγές πρώτων υλών, τους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας και της πολιτικής αεροπορίας.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares