Κυριακή , 25 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: “Η Ευρώπη ΔΕΝ είναι Super Market”…

ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: "Η Ευρώπη ΔΕΝ είναι Super Market"...

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, προειδοποίησε την Παρασκευή τα μέλη της Ε.Ε. απ’ την Ανατολή να μην αρνούνται τις αρχές της Ενώσεως, ξεχωρίζοντας την Ουγγαρία και την Πολωνία, των οποίων οι κυβερνήσεις συγκρούονται με τις Βρυξέλλες.

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στα τσεχικά, ουγγρικά, πολωνικά και σλοβακικά μέσα ενημέρωσης, ο Γάλλος πρόεδρος επέμεινε ότι «η Ευρώπη δεν είναι σούπερ μάρκετ». Νωρίτερα δήλωσε ότι τα ανατολικά κράτη δεν μπορούν να επιλέγουν ποιες θεμελιώδεις αξίες της Ε.Ε. θα δέχονται.

Επτά μήνες πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Μακρόν δήλωσε ότι αναμένει ότι αυτή η εκστρατεία θα είναι μονομαχία μεταξύ «προοδευτικών» και εθνικιστών.

ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: "Η Ευρώπη ΔΕΝ είναι Super Market"...

Ο Macron, ο οποίος ξεκινά διήμερη επίσκεψη στη Σλοβακία και την Τσεχία, εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την άρνηση ορισμένων ανατολικών μελών της Ε.Ε. να αποδεχθούν μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική στο πλαίσιο προγράμματος ποσοστώσεων της Ε.Ε.

“Δεν μπορούμε να επωφεληθούμε από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό χωρίς να δείξουμε αλληλεγγύη στη μετανάστευση”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γάλλος πρόεδρος.
Με πληροφορίες από AFP

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares