Τετάρτη , 20 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

ΒΟΜΒΑ τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ για τη ΜΕΤΑΝΑΤΑΣΤΕΥΣΗ! Αύξηση Εισροών, Κατοικίες, Περίθαλψη και ΟΑΕΔ…

Στοιχεία  δίνει η κυβέρνηση για το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα το πρώτο τετράμηνο του 2018.
Το ενημερωτικό δελτίο της κυβέρνησης λοιπόν παραθέτει τις εξής πληροφορίες.

* Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων Μετανάστευσης και Ασύλου(ΕΣΚΕΣΜΑ), μέσω των Ελληνοτουρκικών θαλασσίων συνόρων εισήλθαν το α΄ τετράμηνο του 2018 συνολικά 8.522 άτομα έναντι 5.307 το α΄ τετράμηνο του 2017. Επίσης, οι παράτυπες εισροές στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα ανήλθαν σε 5.802 το α΄τετράμηνο του τρέχοντος έτους έναντι μόλις 667 το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι εισροές αυτές, ωστόσο μειώθηκαν σημαντικά από τον Μάιο.


* Στεγάστηκαν 21.002 ατόμα σε διαμερίσματα στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA και την οικονομική βοήθεια μέσω πρoπληρωμένων καρτών σε 44.753 δικαιούχους πρόσφυγες τον Απρίλιο.
* για τα ασυνόδευτα παιδιά είναι σε εξέλιξη η προκήρυξη-πρόσκληση για τη δημιουργία συνολικά 2.000 μόνιμων θέσεων φιλοξενίας. Τα ασυνόδευτα εντάσσονται στο Εθνικό Μητρώο Ανηλίκων του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης(ΕΚΚΑ), ενώ προωθούνται νομοθετικές ρυθμίσεις για την διαδικασία ανάθεσης της φροντίδας τους σε αναδόχους γονείς.
*μάλιστα για τα προσφυγόπαιδα : Συνολικά το α΄ τετράμηνο συμμετείχαν σε δομές και τάξεις υποδοχής, 7.316 παιδιά προσφύγων και μεταναστών. Ξεκίνησε επίσης πιλοτικό πρόγραμμα για την αναγνώριση των ακαδημαϊκών προσόντων των προσφύγων.
*Με παρεμβάσεις του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, οι πρόσφυγες εγγράφονται πλέον στα μητρώα του ΟΑΕΔ και αποκτούν ΑΜKΑ, ενώ εντείνεται η δράση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για τη προστασία τους από φαινόμενα αδήλωτης εργασίας.

EΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

prosfigiko_deltio2-teliko

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares