Τετάρτη , 30 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

«ΒΟΜΒΑ» στην Ευρώπη: «ΤΕΛΟΣ η ΕΕ το 2019»…

«ΒΟΜΒΑ» στην Ευρώπη: «ΤΕΛΟΣ η ΕΕ το 2019»…

Μια ενδεχόμενη κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προέβλεψε ο ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Σαλβίνι επεσήμανε ότι στη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες θα αποκαλυφθούν οι διαφωνίες μεταξύ των χωρών στα θέματα του προϋπολογισμού και της μετανάστευσης.

«Τους επόμενους μήνες θα αποφασιστεί αν η Ευρώπη εξακολουθεί να έχει μέλλον στην τρέχουσα μορφή της ή αν όλο αυτό είναι μάταιο. Δεν πρόκειται μόνο για τον προϋπολογισμό των επόμενων επτά ετών. Του χρόνου είναι οι ευρωεκλογές. Μέσα σε έναν χρόνο θα δούμε αν εξακολουθεί να υπάρχει η ενωμένη Ευρώπη ή όχι», τόνισε.

Ο Σαλβίνι επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στους Γάλλους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι Γάλλοι μάς έκαναν μαθήματα ηθικής, όμως σύμφωνα με τα στοιχεία θα έπρεπε να έχουν δεχθεί εδώ και καιρό 9.000 αιτούντες άσυλο από την Ιταλία, υπογράμμισε.

Μάλιστα απευθυνόμενος στην ΕΕ ότι «πρώτα θα μας βοηθήσετε και μετά μπορούμε να μιλήσουμε για τα υπόλοιπα, για τη μετεγκατάσταση προσφύγων, αλλά και για την τραπεζική ένωση και το χρέος».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares