Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

“ΒΟΜΒΑ”! Σκανδαλώδης μοριοδότηση στην επιλογή διευθυντών στο Δημόσιο…

Απίστευτες αδικίες σε βάρος υποψηφίων για θέσεις διευθυντών στο Δημόσιο, οι οποίοι διαθέτουν ένα ή περισσότερα μεταπτυχιακά διπλώματα, προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ερμηνεύει…τις διατάξεις του Νόμου 4485/2017 (ΦΕΚ 114Α 4-8-2017) του υπουργείου Παιδείας για την αναβάθμιση των πτυχίων των Μηχανικών (σπουδές πενταετούς φοίτησης ή 10 ακαδημαϊκών εξαμήνων) σε τίτλους «integrated masters».

Ο Νόμος 4485/2017 καθορίζει με σαφήνεια:

α) ότι τα πτυχία του πρώτου κύκλου σπουδών θα χαρακτηρίζονται ως ενιαίοι και αδιάσπαστοι τίτλοι μεταπτυχιακού επιπέδου, και
β) ότι ως ημερομηνία ισχύος ανά περίπτωση πτυχιούχου λογίζεται η ημερομηνία απονομής του πτυχίου.

Ωστόσο, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με εγκύκλιό του, βασιζόμενη σε ατομική γνωμοδότηση Νομικού Συμβούλου του Κράτους, ερμηνεύει τις διατάξεις του νόμου αυτού με τρόπο που να ευνοούν σκανδαλωδώς όσους υποψηφίους για θέσεις προϊσταμένων οργανικών μονάδων της Δημόσιας Διοίκησης δεν είχαν ως τώρα μεταπτυχιακό, αδικώντας κατάφωρα όσους είχαν έναν ή περισσότερους μεταπτυχιακούς τίτλους.

Συγκεκριμένα, οι μη έχοντες κανονικό μεταπτυχιακό πριμοδοτούνται με 150 μόρια (ακριβώς σαν να είχαν), ενώ οι ήδη έχοντες μεταπτυχιακό ξαναπαίρνουν μεν τα 150 μόρια (που έτσι κι αλλιώς είχαν) και μόνο +30 μόρια επιπλέον για το κανονικό τους μεταπτυχιακό, αφού έγινε δεύτερο! Οσο γι’ αυτούς που έχουν ήδη δύο (ή περισσότερα) μεταπτυχιακά…, δεν παίρνουν απολύτως τίποτα!

Αντιθέτως, αν ο νόμος ερμηνευόταν σωστά, τότε όλοι οι υποψήφιοι μηχανικοί θα έπρεπε να έπαιρναν ισότιμα και ισόποσα +50 μόρια. Σημειώνουμε ότι η ερμηνευτική εγκύκλιος του υπουργείου Ανασυγκρότησης θα ισχύσει κατά την τρέχουσα διαδικασία αξιολόγησης και μοριοδότησης υποψηφίων, ευνοώντας έτσι τους μηχανικούς χωρίς μεταπτυχιακό. Μήπως φωτογραφίζει κομματικούς «ημετέρους»;

eleftherostypos.gr

Shares