Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

ΒΟΜΒΑ ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ για την ΕΛΛΑΔΑ και το ΕΥΡΩ! Έγινε η εσωτερική υποτίμηση και τώρα…

Η Ελλάδα δεν έχει αυτή τη στιγμή λόγο να φύγει από το ευρώ λέει ο νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν στη Handelsblatt.
Όπως επισημαίνει ο Πολ Κρούγκμαν η Ελλάδα έχει ήδη κάνει εσωτερική υποτίμηση και το κόστος της εξόδου από το ευρώ είναι πολύ υψηλό.

Όπως τόνισε, το ευρώ είναι από μια άποψη πιο μεγάλο πρόβλημα από τον κανόνα του χρυσού, γιατί στον κανόνα του χρυσού οι χώρες είχαν διατηρήσει τα δικά τους νομίσματα και ήταν εύκολο να τα αποσυνδέσουν. Στο ευρώ αντίθετα, η διαδικασία εξόδου είναι εξαιρετικά πολύπλοκη.

Η δημιουργία ενός νέου νομίσματος όταν χρησιμοποιείς το νόμισμα κάποιου άλλου είναι κάτι πολύ δύσκολο, υπογράμμισε. Ο ίδιος υποστήριξε πως η ιδανική λύση θα ήταν να έμπαινε κάποιος σε μια μηχανή του χρόνου και να μεταφερόταν στην αίθουσα στο Μάαστριχ το 1992 και να ζητούσε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να μην προχωρήσουν.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος τόνισε πως δεν θα έδινε πλέον σε καμία χώρα συμβουλή να αποχωρήσει από το ευρώ. «Δεν το έκαναν το 2012 δεν θα το κάνουν τώρα», πρόσθεσε.

Πηγή: euro2day

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares