Κυριακή , 1 Οκτωβρίου 2023
Τελευταία Νέα

ΒΟΜΒΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της NOVARTIS! Δεν γνωρίζουμε το κατηγορητήριο…

Για ασέβεια στους εργαζόμενούς της, για εικασίες, εικασίες και φήμες κάνει λόγο η Novartis σε ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα το πρωί της Δευτέρας (12.02.2018).

Η Novartis τονίζει ότι όσο η έρευνα είναι σε εξέλιξη, «δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα σχόλιο γύρω από τις φήμες και τις κατηγορίες που αναπαράγονται στα ΜΜΕ».

Σύμφωνα με την εταιρία όλα όσα αναφέρονται στον τύπο είναι «αποτέλεσμα επιλεκτικών διαρροών ενός απόρρητου φακέλου και μέρος της προανάκρισης». Η Novartis υποστηρίζει ότι το περιεχόμενο του φακέλου δεν της έχει γίνει γνωστό. «Ούτε υπάρχει επίσημο κατηγορητήριο εναντίον της εταιρίας ή εργαζομένων της».

«Ο δημόσιος διάλογος γύρω από την υπόθεση περιλαμβάνει ανακρίβειες, εικασίες, πολιτική αντιπαράθεση, καθώς και αναφορές χωρίς κανένα σεβασμό σε εργαζομένους μας», αναφέρει η εταιρία. Σημειώνει ότι εδώ και 14 μήνες συνεργάζεται με τις ελληνικές και αμερικανικές αρχές αλλά κάνει και δική της έρευνα.

 

Όλη η ανακοίνωση της Novartis
Καθώς η ερευνητική διαδικασία είναι σε εξέλιξη, προφανώς δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα σχόλιο γύρω από τις φήμες και τις κατηγορίες που αναπαράγονται στα ΜΜΕ, οι οποίες είναι αποτέλεσμα επιλεκτικών διαρροών ενός απόρρητου φακέλου και μέρος της προανάκρισης. Το περιεχόμενο του φακέλου αυτού δεν μας είναι γνωστό στο σύνολό του, ούτε υπάρχει επίσημο κατηγορητήριο εναντίον της εταιρίας ή εργαζομένων της.

Ο δημόσιος διάλογος γύρω από την υπόθεση περιλαμβάνει ανακρίβειες, εικασίες, πολιτική αντιπαράθεση, καθώς και αναφορές χωρίς κανένα σεβασμό σε εργαζομένους μας. Η πραγματικότητα είναι ότι για περισσότερους από 14 μήνες η Novartis συνεργάζεται με τις ελληνικές και αμερικανικές αρχές ενώ διεξάγει και τη δική της εσωτερική έρευνα. Επιδίωξή μας είναι η υπόθεση αυτή να διαλευκανθεί το ταχύτερο δυνατό με διαφάνεια και ειλικρίνεια από όλους τους εμπλεκομένους. Είμαστε αποφασισμένοι να κατανοήσουμε σε βάθος τα δεδομένα της υπόθεσης και δεσμευόμαστε ότι θα δράσουμε ανάλογα για τυχόν πράξεις που δε συνάδουν με τα υψηλά ηθικά επιχειρηματικά μας πρότυπα. Παράλληλα θα προστατεύσουμε την εταιρία και τους ανθρώπους μας με κάθε δυνατότητα που μας δίνουν οι κανόνες δικαίου.

Η δέσμευσή μας στη χώρα και η έμπρακτη υποστήριξη των Ελλήνων ασθενών και ευρύτερα της ελληνικής κοινωνίας παραμένουν ανεπηρέαστες.newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares