Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023
Τελευταία Νέα

ΒΟΜΒΑ! ‘ΕΞΑΓΟΡΑΣΑΝ’ τη ΣΙΩΠΗ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ για το ΣΚΟΠΙΑΝΟ…

«Καλά πληροφορημένες πηγές κοντά στην Ιερά Σύνοδο της ‘Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας’ ισχυρίζονται ότι οι μητροπολίτες και ο Αρχιεπίσκοπος Στέφαν, έλαβαν υπόσχεση από ορισμένες εκκλησιαστικές δομές στη γειτονιά, ότι μια διαδικασία αναγνώρισης της ‘μακεδονικής εκκλησίας’ θα μπορούσε να ξεκινήσει πριν από δημοψήφισμα», γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Αυτό σε αντάλλαγμα της σιωπής της Εκκλησίας και των επισκόπων κατά την περίοδο πριν από το δημοψήφισμα, δηλαδή να εκφράσουν οποιαδήποτε γνώμη.

Τους τελευταίους μήνες οι δημόσιες εμφανίσεις αξιωματούχων της Εκκλησίας που μίλησαν για το όνομα, το σύνταγμα και το δημοψήφισμα μπορούν να μετρηθούν στα δάχτυλα, όπως σημειώνεται.

Κατά τη διάρκεια των περασμένων ημερών, ορισμένοι από τους επισκόπους προξένησαν την προσοχή γιατί παρότι δημοσιεύθηκε πρόσφατα ένα κείμενο της Ιεράς Συνόδου του 2017 που αναφέρονταν στο σύνταγμα και στο όνομα, δεν σχολιάστηκε καν.

Ορισμένοι παρατηρητές ερμηνεύουν τη δημοσίευση του εγγράφου του 2017 ως ένδειξη ότι εάν δεν δρομολογηθεί η αναγνώριση της ‘Μακεδονικής Εκκλησίας’, η Σύνοδος ή μερικοί από τους επισκόπους θα ξεκινήσουν μεμονωμένα μια συστηματική εκστρατεία κατά της αλλαγής του ονόματος και του συντάγματος, σημειώνει η Εξπρές.

Επιπλέον, δεν έλειψαν και ορισμένα δημοσιεύματα από μέσα ενημέρωσης προσκείμενα στο VMRO-PMNE, να κατηγορήσουν το Αρχιεπίσκοπο, ως ‘προδότη’ των συμφερόντων του λαού, γιατί δεν παρεμβαίνει στη διαδικασία του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου για το νέο όνομα του κράτους.
Το άρθρο που παραθέσαμε είναι από το ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ το οποίο κι ευχαριστούμε.
Εμείς ως VoiceNews θέλουμε να σχολιάσουμε πως και η Ελλαδική Εκκλησία επέδειξε μία ιδιαίτερη ανοχή (σιγή ιχθύος θα πει κάποιος) στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares