Τρίτη , 29 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΒΟΜΒΑ από πρώην πρωθυπουργό: “Η Ε.Ε. θέλει να μας πείσει πως η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ είναι ΘΕΤΙΚΗ εξέλιξη”…

ΒΟΜΒΑ από πρώην πρωθυπουργό: "Η Ε.Ε. θέλει να μας πείσει πως η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ είναι ΘΕΤΙΚΗ εξέλιξη"...

Οι Τσέχοι συγγραφείς ενός νέου βιβλίου για τη μετανάστευση δηλώνουν ότι θέλουν να πολεμήσουν την «παραπλανητική αντίληψη ότι η μετανάστευση είναι μια θετική και απολύτως φυσική διαδικασία». Ο κ. Václav Klaus, πρώην πρόεδρος της Τσεχικής Δημοκρατίας, έγραψε το βιβλίο μαζί με τον πρώην σύμβουλό του και τον Αραβολόγο, Jiří Weigl.


Ο Weigl ανέφερε στην Ουγγαρία ότι «Οι μετανάστες μαζικά από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία δεν συμβάλλουν στον εμπλουτισμό των ευρωπαϊκών κοινωνιών αλλά θέλουν να επωφεληθούν από την ευρωπαϊκή κατανάλωση και τα οικονομικά αγαθά».

Μιλώντας στην Ουγγαρία, ο Weigl επέκρινε επίσης την Ε.Ε: «Πρέπει να απομακρυνθούμε από μια υπερεθνική ένωση και να επιστρέψουμε στην αρχική ιδέα μιας στατικής, πραγματιστικής ένωσης βασισμένης στη συνεργασία μεταξύ των εθνών».

Ο συν-συγγραφέας του Klaus λέει ότι «η πολιτική ελίτ της Ευρώπης είναι υπεύθυνη για την κρίση της λαθρομεταναστεύσεως επειδή δημιούργησε την αφήγηση ότι η μετανάστευση είναι κάτι θετικό».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βιβλίου στην Ουγγαρία, ο πρωθυπουργός της χώρας Viktor Orban, ήταν επίσης παρών. Σύμφωνα με τον Klaus, ο Orban υποστηρίζεται από “εκατομμύρια Ευρωπαίους ορθολογιστές” για τη στάση του σχετικά με τη μεταναστευτική κρίση.
Το βιβλίο του Klaus και του Weigl ονομάζεται: “Μετανάστευση – Ο οδηγός για την κατανόηση της τρέχουσας μεταναστευτικής κρίσης”. Προς το παρόν κυκλοφορεί στα τσεχικά και στα ουγγρικά.
voiceofeurope.com

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares