Τρίτη , 3 Οκτωβρίου 2023

ΒΟΜΒΑ από Ζάεφ: “Είμαι Αλβανός κι όχι Μακεδόνας”…


Προχθές στον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ζητήθηκε η γνώμη του για τις δηλώσεις Αλβανού πολιτικού ο οποίος υποστήριξε ότι η Σκοπιανή υπουργός Αμύνης Ραντμίλα Σεκερίνκσα κατάγεται από την Αλβανία και ότι θεωρείται Αλβανίδα Ορθόδοξη.


Ο Ζάεφ απαντώντας αποκάλυψε ότι κι αυτός έχει Αλβανική καταγωγή, κι ότι αυτό όμως δεν έχει σημασία και θα πρέπει να ξεχαστεί το παρελθόν.
Συγκεκριμένα είπε «Είναι αλήθεια ότι η γιαγά της Ραντμίλα ήταν Αλβανίδα Ορθόδοξη, αλλά είναι τόσο τρομερό αυτό; Και εγώ είμαι Ορθόδοξος αλβανικής καταγωγής, τόσο από τη γιαγιά μου όσο και από τον παππού μου που ήταν Ιλλυριοί στην Στρώμνιτσα, που αποδέχθηκαν την Ορθόδοξη πίστη.

Με την πάροδο του χρόνου, οι Σλάβοι, δια της βίας, κυρίως, μας αφομοιώσανε και μας επέβαλαν τη σλαβική γλώσσα. Αλλά όλα αυτά ανήκουν στην ιστορία. Σας προτρέπω να ξεχάσουμε όλα αυτά τα πράγματα τώρα που μέλημά μας είναι να οικοδομήσουμε μια βιώσιμη κοινωνία για όλους».

Να θυμίσουμε ότι οι Ιλλυριοί σε μεγάλο βαθμό είναι ξαδέρφια των Ελλήνων. Οι Ιλλυριοί από τη στιγμή που εξισλαμίστηκαν δημιούργησαν το Αλβανικό έθνος (οι ορθόδοξοι ήταν Έλληνες, Αρβανίτες) και έγιναν από τους μεγαλύτερους ανθέλληνες (γενίτσαροι). Βέβαια η Αλβανία αποτελείται κυρίως από Τόσκηδες, οι οποίοι ήρθαν από τα βόρεια και συγκεκριμένα από τα Ουράλια.
Με πληροφορίες από echedoros-a.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares