Τετάρτη , 23 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΒΟΜΒΑ!’ΚΑΨΟΝΙΑ’ του ΙΣΡΑΗΛ στην Τουρκία!Τους πούλησε ‘ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΑ’ UAV…

ΒΟΜΒΑ!'ΚΑΨΟΝΙΑ' του ΙΣΡΑΗΛ στην Τουρκία!Τους πούλησε 'ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΑ' UAV...

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Νουρεντίν Τσανικλί υποστήριξε πως το Ισραήλ επίτηδες πούλησε 10 ελαττωματικά UAV στην Τουρκία και για αυτό οι τουρκικοί βομβαρδισμοί κατά των Κούρδων στο Ιράκ δεν ήταν αποτελεσματικοί και τα βλήματα «χτυπούσαν τους βράχους»!

Ο Τσανικλί αναφέρετε στα 10 UAV Heron που πούλησε το Ισραήλ στην Τουρκία το 2005 βάσει συμφωνίας ύψους 190 εκ. δολαρίων που όμως υπονομεύτηκε από διαφωνίες των δύο μερών με τους Τούρκους να κατηγορούν τους Ισραηλινούς ότι δεν τους έδωσαν ανταλλακτικά.

Τελικά η Τουρκία «πάγωσε» την συμφωνία λόγω της εμπλοκής του Ισραήλ στη Γάζα κατά της Χαμάς το 2008-09. Τελικά τα Heron παραδόθηκαν το 2010.

«Παραλάβαμε τα Heron από το Ισραήλ το 2010. Πληρώσαμε πολλά δολάρια για αυτά αλλά δεν μπορέσαμε ποτά να τα χρησιμοποιήσουμε αποτελεσματικά», είπε ο Τούρκος υπουργός μιλώντας, που αλλού, στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

«Οι Ισραηλινοί το έκαναν επίτηδες ώστε να μην μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Ισραηλινοί μηχανικοί σαμποτάρισαν τα ηλεκτρονικά συστήματα των drones. Μετά καταλάβαμε πως χτυπάγαμε πέτρες», είπε. Το Ισραήλ αρκέστηκε να δηλώσει πως δεν υπάρχει καν λόγος να απαντήσει στις αναφορές του Τούρκου υπουργού.
slpress

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares