Κυριακή , 22 Μαΐου 2022

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ! Αυτή είναι η Αλβανία…

Το ευρωπαϊκό «εργοστάσιο» ναρκωτικών είναι η Αλβανία, καθώς έχει ανθίσει η καλλιέργεια του χασίς με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Παρά τις επιχειρήσεις της αστυνομίας, οι χασισοφυτείες αυξάνονται και σύμφωνα με ετήσια έκθεση του State Department το 2016 για τα ναρκωτικά, η Αλβανία αναφερόταν ως κύρια πηγή για την παραγωγή κάνναβης, αλλά και σημείο διέλευσης για την κοκαΐνη και την ηρωίνη προς τις ευρωπαϊκές αγορές, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Το 2014 η αστυνομία κατάφερε και κατέλαβε το «χωριό του χασίς», το χωριό Λαζαράτι, που μέχρι τον Ιούνιο του έτους αποτελούσε άβατο για τις αρχές.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 12 τόνοι επεξεργασμένο χασίς, έτοιμο προς πώληση – χωρίς να υπολογίζονται σ’ αυτό οι τεράστιες ποσότητες χασίς, τις οποίες έκαψαν από μόνοι τους οι κάτοικοι του χωριού προτού φθάσει η αστυνομία- δύο εργαστήρια για εξασφάλιση αποστάγματος χασίς ή χασισέλαιο και δύο άλλα για την ξηρή επεξεργασία του.

Καταστράφηκαν, επίσης, 80.000 φυτά, από τα οποία αναμένονταν 26 τόνοι ξηρό χασίς. Κατασχέθηκε ακόμη ολόκληρο οπλοστάσιο, με διάφορα ήδη όπλων, πυρομαχικά και εκρηκτικά.
Συνολικά συνελήφθησαν 14 άτομα.

Το παρακάτω βίντεο αναφέρεται στην επιχείρηση της αστυνομίας στο χωριό και παραθέτει γενικότερες πληροφορίες για τη «βρώμικη» μπίζνα των Αλβανών:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares