Σάββατο , 21 Μαΐου 2022
Τελευταία Νέα

ΑLERT! Πλησιάζει ο διαμελισμός της Ελλάδας; Ιδρύθηκε εθνική Τραμουριάς…

Τη δική της εθνική ομάδα ποδοσφαίρου έχει πλέον η… «Δημοκρατία της Τσαμουριάς», κίνηση που μόνο απειλητική μπορεί να είναι προς την Ελλάδα.

Η ομάδα αποτελείται από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Αλβανίας και είναι μέλος της CONIFA (Confederation of Independent Football Associations- Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών).

Η CONIFA είναι διεθνής συνομοσπονδία στην οποία ανήκουν «εθνικές» ποδοσφαιρικές ομάδες οι οποίες δεν είναι μέλη της FIFA και ενδεικτικά να πούμε ότι σε αυτή ανήκουν εννέα ποδοσφαιρικές ομάδες από την Αφρική, 10 από την Ασία, 2 από την Βόρειο Αμερική, 2 από την Ωκεανία και 26 από την Ευρώπη.

Όπως γράφει το επίσημο σάιτ της CONIFA, «η Τσαμουριά είναι όρος που χρησιμοποιείται σήμερα κυρίως από τους Αλβανούς για τμήματα της παράκτιας περιοχής της Ηπείρου στη νότια Αλβανία και την ιστορική ελληνική περιφέρεια της Ηπείρου, που παραδοσιακά συνδέεται με αλβανοφωνικό πληθυσμό που ονομάζεται Τσάμηδες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην CONIFΑ εκτός από την ομάδα της Τσαμουριάς ανήκει και η εθνική ομάδα της Δημοκρατίας της βορείου Κύπρου, η οποία μάλιστα έχει δώσει ποδοσφαιρικά παιγνίδια με επίσημες εθνικές ομάδες.

Η Ελλάδα πλέον βάλλεται από παντού καθώς μετά το Σκοπιανό ζήτημα και την υποστήριξη των διεθνών δυνάμεων στα Σκόπια για το ονοματολογικό, βλέπουμε τώρα ότι ακόμα και αθλητικές οργανώσεις υποστηρίζουν τους Αλβανούς- μη μπαίνοντας στον κόπο να ερευνήσουν την ιστορία.

(πληροφορίες από Χρήστος Μαντζιάρης- katohika.gr)

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares