Τετάρτη , 21 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απαραίτητα ΚΑΛΟ! Η Τουρκία ‘μίλησε’… τι θα πουν οι Έλληνες…

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απαραίτητα ΚΑΛΟ! Η Τουρκία 'μίλησε'... τι θα πουν οι Έλληνες...

Το τουρκικό ΥΠΕΞ δια στόματος Χάμι Ακσόι, με αφορμή τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ, Πάνου Καμμένου, ο οποίος χαρακτήρισε ιδιαιτέρως θετικό το γεγονός πως για πρώτη φορά οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατέθεσαν αίτημα για είσοδο στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, καθώς εως σήμερα προτιμούν να παραβιάζουν το ελληνικό FIR και να μην δίνουν σχέδια πτήσης είπε πως «θεωρούμε πως ο εναέριος χώρος της Ελλάδας είναι τα έξι ναυτικά μίλια του θαλάσσιου χώρου».

Σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση: «Όπως είναι γνωστό, για τις πολιτικές και τις στρατιωτικές πτήσεις, μια χώρα οφείλει να ζητήσει άδεια χρήσης του εναέριου χώρου άλλης χώρας. Η χώρα μας αναγνωρίζει φυσικά τα έξι μίλια εναέριου χώρου της Ελλάδας και ζητά άδειες πτήσης σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και συμβάσεις για πτήσεις προς και από την Ελλάδα. Αυτή δεν είναι μια νέα πρακτική».

Επί του πρακτέου είχαμε πολλές τουρκικές ενέργειες που έγιναν για πρώτη φορά:

Για πρώτη φορά οι τουρκικές ΕΔ κατέθεσαν αίτημα για είσοδο στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας

Για πρώτη φορά το τουρκικό ΥΠΕΞ έδωσε επίσημη απάντηση ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ αναγνωρίζει η Άγκυρα ως ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο σε μια ύποπτη εποχή που η Ελλάδα πιέζεται για να συρθεί σε διαπραγμάτευση εφ’όλης της ύλης για Αιγαίο, ΑΟΖ, Θράκη και Κύπρο.

Όμως αυτό που έκανε με την δήλωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ ήταν εξόχως θρασύ. Όρισε αυτό, ποιος είναι ο ελληνικός εθνικός εναέριος χώρος με βάση τα τουρκικά συμφέροντα και όχι με βάση πως ορίζεται από το Διεθνές Δίκαιο.

Μας «όρισε» δηλαδή τα «δικαιώματά» μας και την εθνική μας «κυριαρχία».

Αναμένουμε την απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares