Παρασκευή , 7 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Αυτές είναι οι ΑΛΛΑΓΕΣ που έρχονται φέτος στην Euroleague…

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τις τροποποιήσεις κανονισμών στη φετινή σεζόν που αρχίζει στις 11 και 12 Οκτωβρίου με κάποιους κανονισμούς να μας παραπέμπουν φυσικά στο ΝΒΑ…

Οι αλλαγές είναι επτά τον αριθμό και αφορούν κυρίως το τι θα συμβαίνει σε περίπτωση αντιαθλητικού φάουλ, τεχνικής ποινής και τι θα ισχύει με το χρόνο επιθέσεων τον ομάδων έπειτα από παραβάσεις.

Αναλυτικά οι τροποποιήσεις:

– Στην περίπτωση τεχνική ποινής δεν θα αλλάζει αυτόματα η κατοχή. Βέβαια η ομάδα που την κέρδισε θα έχει το δικαίωμα μιας ελεύθερης βολής, όμως εν συνεχεία η μπάλα θα δίνεται στην ομάδα που την είχε πριν γίνει η παράβαση.

– Στα τελευταία δυο λεπτά της κανονικής διάρκειας ή της παράτασης σε ένα ματς, ο αμυνόμενος που περνά τη γραμμή της επαναφοράς όταν ο αντίπαλος του προσπαθεί να την επαναφέρει εντός των ορίων του αγωνιστικού χώρου θα τιμωρείται με τεχνική ποινή.

– Από φέτος ένας παίκτης θα μπορεί να χτυπήσει την μπάλα στο ταμπλό και να την πάρει εκ νέου στην κατοχή του χωρίς να σφυρίζονται βήματα.

– Όλες οι επαναφορές της μπάλας της εκάστοτε ομάδας έπειτα από παραβάσεις αντιαθλητικού, τσακωμού παικτών ή ντισκαλιφιέ θα γίνονται από το μισό, στο οποίο επιτίθεται η ομάδα που έχει την κατοχή, την ώρα που θα έχει επίθεση 14″.

– Αν σφυρίζεται φάουλ ή παράβαση στην ομάδα που έχει την κατοχή, τότε ο χρόνος της επίθεσης που ακολουθεί θα είναι 24″ αν το φάουλ γίνει έπειτα από το κέντρο και 14″ αν γίνει πριν το κέντρο.

– Στα δύο τελευταία λεπτά του εκάστοτε αγώνα ή παράτασης, όταν ένας προπονητής καλεί τάιμ άουτ θα έχει την επιλογή να κάνει την επαναφορά από το μισό στο οποίο επιτίθεται ή αμύνεται. Η απόφαση του προπονητή θα ανακοινώνεται στο τέλος του τάιμ άουτ.

-Αν η μπάλα κολλήσει μεταξύ στεφανιού και ταμπλό (με εξαίρεση αν αυτό συμβεί σε βολές) και που υπάρχει κατοχή μπάλας ως αποτέλεσμα της παράβασης, καταλογίζεται τζάμπολ για την κατοχή. Το χρονόμετρο της επίθεσης πηγαίνει στα 14’’ αν η επιτιθέμενη ομάδα κρατήσει την κατοχή ή στα 24’’ αν αλλάξει η κατοχή μετά το τζάμπολ.
eurohoops.net

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares