Τρίτη , 29 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Αυτά είναι τα ρωσικά ΥΠΕΡΟΠΛΑ που έχουν προκαλέσει ΠΑΝΙΚΟ σε όλη τη Δύση…

Αυτά είναι τα ρωσικά ΥΠΕΡΟΠΛΑ που έχουν προκαλέσει ΠΑΝΙΚΟ σε όλη τη Δύση...


Το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ρωσίας, το οποίο παρουσιάστηκε χθες από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου αναφέρθηκε σε «άτρωτα» όπλα , έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στον Δυτικό κόσμο και στο ΝΑΤΟ.


Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Ρώσος ηγέτης πρόκειται για κυρίως 6 όπλα-συστήματα στα οποία η Ρωσία επενδύει ενάντια στην Δυτική προκλητικότητα. Το πρώτο είναι ένας νέος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος RS-28 Sarmat, και αυτός είναι η πιο light επιλογή.

Το δεύτερο και εξαιρετικού ενδιαφέροντος είναι ένας πύραυλος cruise με πυρηνικό κινητήρα ο οποίος επιτρέπει στον χρήστη να πλήξει στόχους σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη αφού μπορεί να ίπταται για εβδομάδες αν όχι μήνες.

Για τα άλλα 4 Ρωσικά υπερόπλα διαβάζουμε στο pronews:
«Το τρίτο όπλο που παρουσίασε είναι το νέο όχημα-φορέας πυρηνικών κεφαλών (Independent Post-Boost Vehicles, IPBV) “Avangard” που εφαρμόζεται σε διηπειρωτικούς πυραύλους και το οποίο αρχικά θα εξοπλίσει το Sarmat.

[…] Το τέταρτο σύστημα που παρουσίασε ο Ρώσος Πρόεδρος είναι ο αεροεκτοξευόμενος πύραυλος KH-47M2 “Kinzhal”, ο οποίος τεχνολογικά βασίζεται στον αντιπλοϊκό πύραυλο Zircon των 6 Mach. Ο νέος πύραυλος μπορεί να πλήξει στόχους σε απόσταση 2.000 χλμ. με ταχύτητα Mach 10 και μεταφέρεται από αεροσκάφη MiG-31 και Su-57.

[…] Το πέμπτο σύστημα είναι μια διηπειρωτική πυρηνική τορπίλη με την κωδική ονομασία Kanyon ή Status-6. Το συγκεκριμένο σύστημα αποτελεί αναβίωση ενός σοβιετικού συστήματος το οποίο θα μπορεί να εξαπολύεται είτε από υποβρύχια είτε από την ξηρά και έχει εμβέλεια εμβέλεια περίπου 10.000 χλμ.!
Η τορπίλη είναι εξοπλισμένη με μικρό πυρηνικό αντιδραστήρα (!) και μπορεί να φτάσει την ταχύτητα των 54 κόμβων. Η τορπίλη μπορεί να φτάσει σε μέγιστο βάθος 1.000 μέτρα και μπορεί με την πυρηνική της κεφαλή να πλήξει αεροπλανοφόρα, υποβρύχια και παράκτιες εγκαταστάσεις.

[…] Το έκτο υπερόπλο που παρουσίασε ο Ρώσος Πρόεδρος την περασμένη Πέμπτη είναι ένα νέο πυροβόλο laser επί οχήματος το οποίο θα μπορεί να αναχαιτίσει μικρούς στόχους σε μικρή απόσταση. Με αυτό το όπλο η τεχνολογία λέιζερ, εισάγεται πλέον στο τακτικό πεδίο μάχης».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares