Πέμπτη , 30 Ιουνίου 2022
Τελευταία Νέα

Αυξητική στήθους: Αισθανθείτε όμορφα με την εικόνα σας

Είναι γνωστό πως το στήθος αποτελεί το απόλυτο σύμβολο θηλυκότητας, γι’αυτό και οποιαδήποτε παρέκκλιση στο σχήμα, το μέγεθος ή τη συμμετρία του, μπορεί να έχει αρνητική επίπτωση όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στην ψυχολογία της γυναίκας.

Ευτυχώς η πλαστική χειρουργική έχει στη διάθεσή της μια πλειάδα επεμβάσεων που μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα του στήθους, με δημοφιλέστερη την αυξητική στήθους
.

Σε ποιες περιπτώσεις προχωράμε σε αυτή την επέμβαση;

Η επέμβαση αυτή συστήνεται σε γυναίκες με ανισομαστία, αμαστία ή σε περιπτώσεις υποδόριας μαστεκτομής. Φυσικά μπορεί να γίνει και για αισθητικούς λόγους όταν για παράδειγμα η γυναίκα παρατηρήσει μείωση στον όγκο του στήθους της μετά από μια εγκυμοσύνη. Απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουμε σε αυτή την επέμβαση είναι να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του μαστού δηλαδή μετά τα 18 έτη.

Ποιες είναι οι νεότερες τεχνικής αυξητικής στήθους;

Μια από τις πιο σύγχρονες τεχνικές αυξητικής στήθους περιλαμβάνει την τοποθέτηση ανατομικού ενθέματος σιλικόνης (γνωστό ως δάκρυ) και την ταυτόχρονη έγχυση λίπους. Ο τρόπος αυτός μας επιτρέπει να διατηρήσουμε την ανατομία του μαστού, ενώ λόγω της έγχυση λίπους επιτυγχάνουμε μια απόλυτα φυσική υφή. Ουσιαστικά με την τεχνική αυτή το στήθος που δημιουργείται είναι ιδανικό για το σώμα της γυναίκας και η εμφάνισή του είναι εφάμιλλη με του κανονικού.

Η υποψήφια θα χρειαστεί να παραμείνει στο νοσοκομείο; Πόσο σύντομα θα μπορέσει να επιστρέψει στις καθημερινές της δραστηριότητες;

Η γυναίκα παραμένει στο νοσοκομείο για 24 ώρες και την επόμενη ημέρα μπορεί να επιστρέψει σπίτι της εφόσον ακολουθεί τις οδηγίες του γιατρού. Μέσα σε μια εβδομάδα μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της (ανάλογα με το είδος της).

Πόσο ασφαλής είναι η αυξητική στήθους;

Πρόκειται για μια ασφαλή διαδικασία με σπάνιες επιπλοκές. Να τονίσουμε πως δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα στις τεχνικές απεικόνισης του μαστού (υπέρηχος, μαστογραφία, μαγνητική τομογραφία), αφού ο μαζικός αδένας φαίνεται κανονικά.

Πόσο σύντομα θα δούμε το τελικό αποτέλεσμα;

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ορατό μέσα σε 3 έως 6 μήνες μετά την επέμβαση. Αρχικά το στήθος είναι ελαφρώς πρησμένο και το ένθεμα είναι λίγο πιο ψηλά, όμως σταδιακά παίρνει την τελική του θέση πιο χαμηλά στο μαστό. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα καλοσχηματισμένο και όμορφο στήθος, απόλυτα συμμετρικό με το σώμα της γυναίκας.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.drkerastaris.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares