Τρίτη , 20 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΑΥΞΗΜΕΝΟ κατά 20% το πετρέλαιο φέτος! Σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ οι Έλληνες…

ΑΥΞΗΜΕΝΟ κατά 20% το πετρέλαιο φέτος! Σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ οι Έλληνες...

Περίπου 200 ευρώ το χιλιόλιτρο θα δαπανήσει περισσότερο φέτος το χειμώνα ένα νοικοκυριό για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, εξαιτίας της ανόδου της τιμής του πετρελαίου.

Για μια πολυκατοικία που θα καταναλώσει 3 χιλιάδες λίτρα το επιπλέον κόστος, πάντα συγκριτικά με πέρυσι τον Οκτώβριο, θα φτάσει τα 600 ευρώ.

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, όπως και των υπολοίπων καυσίμων επηρεάζεται από την άνοδο των διεθνών τιμών: από επίπεδα των 60 δολαρίων το βαρέλι πέρυσι, αυτή τη στιγμή το brent βρίσκεται στα 81 δολάρια το βαρέλι, συμπαρασύροντας προς τα πάνω και τις διεθνείς τιμές των προϊόντων πετρελαίου από τις οποίες συναρτάται και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που το πετρέλαιο ήταν πάνω από το ένα ευρώ το λίτρο ήταν το 2014, όταν όμως το επίδομα θέρμανσης ήταν στα 0,35 ευρώ το λίτρο ενώ τα κριτήρια ήταν πιο ελαστικά και οι δικαιούχοι περισσότεροι.

Αναλυτικά ο πίνακας με την τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης αλλά και το ύψος της επιδότησης από το 2013 έχει ως εξής:

Ακριβότερο κατά 20% το πετρέλαιο θέρμανσηςcapital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares