Τετάρτη , 22 Μάιος 2019
Τελευταία Νέα

ΑΡΘΡΟ «ΣΕΙΣΜΟΣ» της Washington Post για τους Καλάς: «ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ με ΑΦΑΝΙΣΜΟ λόγω του ΙΣΛΑΜ»…

Ένα άρθρο για τον κίνδυνο αφανισμού της φυλής των Καλάς έκανε τις προηγούμενες ημέρες η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει πως οι Καλάς είναι στα πρόθυρα της εξαφάνισης εξαιτίας της «εισβολής» του σουνιτικού Ισλάμ στην κοιλάδα τους και του φόβου που οδηγεί πολλά από τα μέλη της φυλής στον εξισλαμισμό.

Η φυλή που σύμφωνα με την παράδοση έχει καταγωγή της από τους στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μιλάει μια μοναδική διάλεκτο. Τα προβλήματα έχουν ξεκινήσει εδώ και 3 χρόνια, καθώς ήδη 300 άνθρωποι των Καλάς έχουν αλλαξοπιστήσει, μειώνοντας τον αριθμό τους από περίπου 4.100 σε 3.800.

«Μετά από εκατοντάδες χρόνια, έχουμε μετατραπεί σε μειονότητα στη γη μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σαχ Φερόζ, ένας εθελοντής δάσκαλος των Καλάς.

Ο Άκραμ Χουσεΐν, 34 ετών, ανέφερε ότι «Όταν ένας μουσουλμάνος δάσκαλος σε απειλεί ότι είσαι άπιστος και θα καείς στην κόλαση, ένα παιδί δεν μπορεί να αποφύγει αυτή την απειλητική επιρροή. Μου είπαν οι μουσουλμάνοι δάσκαλοί μου να διαβάσω ισλαμικούς στίχους που λένε ότι είναι υποχρεωτικό να γίνει κανείς μουσουλμάνος. Αλλά δεν πιέζουμε τους νεαρούς μας για τις πεποιθήσεις μας των Καλάσα».

Ο ιμάμης Τζαμρόζ Χαν, από την άλλη, σημειώνει με υπερηφάνεια ότι πριν μερικές δεκαετίες δεν υπήρχε ούτε ένας μουσουλμάνος στην περιοχή, αλλά τώρα οι μισοί έχουν εξισλαμιστεί. «Δοξασμένος ο Αλλάχ, διδάσκουμε ώστε να τους προσηλυτίσουμε όλους», είπε.

Δείτε το ρεπορτάζ της εφημερίδας εδώ:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares