Τρίτη , 27 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Απόφαση-σταθμός στη ΛΕΣΒΟ!Μπορούν να χρησιμοποιούν τη λέξη ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ οι εκπαιδευτικοί του νησιού…

Απόφαση-σταθμός στη ΛΕΣΒΟ!Μπορούν να χρησιμοποιούν τη λέξη ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ οι εκπαιδευτικοί του νησιού...

Με απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου και μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Απόστολου Βαρελτζή, προκρίνεται η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» (δηλαδή λαθραία εισερχόμενος στη χώρα αλλοδαπός, όπως συμβαίνει άλλωστε) από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού.

Με την απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας (τέσσερις στους επτά) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ προκρίνεται η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» ως η απόλυτα σωστή, δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούν στη Λέσβο.
Ας σημειωθεί ότι η απόλυτη πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Λέσβου ανήκει στην προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία ΔΑΚΕ. Ενώ στην απόφαση μειοψήφησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που πρόσκεινται στις αριστερές παρατάξεις.

Αξίζει να τονίσουμε πως αυτό ψηφίσθηκε κόντρα στο γνωστό έγγραφο του Αρείου Πάγου με το οποίο ζητήθηκε η εξάλειψη της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης», προκειμένου «να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για τη προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares