Πέμπτη , 22 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

“Απόβαση” Τούρκων στην Ελλάδα!Πώς δημιουργείται επικίνδυνη κατάσταση!Επίσημα Στοιχεία…

“Απόβαση” Τούρκων στην Ελλάδα!Πώς δημιουργείται επικίνδυνη κατάσταση!Επίσημα Στοιχεία...

Τα στοιχεία είναι επίσημα και προέρχονται από την Eurostat. Μέσα στο 2017 έγινε στην Ελλάδα μια πραγματική απόβαση Τούρκων, αντικαθεστωτικών που θέλησαν να ξεφύγουν από τις διώξεις του Ερντογάν. Ο αριθμός είναι πολλαπλάσιος των περασμένων ετών και η κατάσταση που διαμορφώνεται μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη.

Η “απόβαση” των Τούρκων συνεχίζεται και το 2018. Οι αριθμοί είναι είναι αποκαλυπτικοί. Με βάση τα στοιχεία της Eurostat το 2011 ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα 35 άτομα. Το 2012 ο αριθμός των Τούρκων πολιτών που ζήτησαν άσυλο μειώθηκε στους 30, το 2013 υπήρξε μια νέα μικρή μείωση το 2013 και ο αριθμός “έπεσε” στους 24. Το 2014 και το 2015 ο αριθμός έμεινε στα ίδια επίπεδα, 30 και 40 Τούρκοι πολίτες ζήτησαν αυτά τα δύο χρόνια άσυλο στην Ελλάδα. Μέχρι αυτό το σημείο οι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα ήταν συνήθως κουρδικής καταγωγής. απόβαση Τούρκοι
Ορόσημο υπήρξε το καλοκαίρι του 2016 και το αποτυχημένο πραξικόπημα που αποτέλεσε την αφορμή για το καθεστώς Ερντογάν να ξεκινήσει το πογκρόμ κατά των αντιπάλων του. Έτσι το 2016 οι αιτήσεις από Τούρκους πολίτες για άσυλο στην Ελλάδα εκτινάχθηκαν στις 180, ενώ πέρυσι ο αριθμός δεκαπλασιάστηκε φτάνοντας τις 1.820.

“Απόβαση” Τούρκων στην Ελλάδα!Πώς δημιουργείται επικίνδυνη κατάσταση!Επίσημα Στοιχεία...

Πλέον καταφθάνουν πραγματικές καραβιές Τούρκων πολιτών οι οποίοι διαφεύγουν με τις οικογένειές τους και ζητούν άσυλο στην χώρα μας. Μεταξύ τους υπάρχουν πάντα και άτομα κουρδικής καταγωγής ωστόσο πλέον περνούν τα σύνορα δάσκαλοι, καθηγητές, νομικοί, δικαστές, πολίτες απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα. Πλέον η κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά και οι ελληνικές υπηρεσίες έχουν να αντιμετωπίσουν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Μια κατάσταση η οποία μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για τις ήδη τεταμένες σχέσεις των δυο χωρών. Μεταξύ των ατόμων που διαφεύγουν μπορεί να υπάρξουν άτομα τα οποία βρίσκονται ψηλά στη λίστα των “στόχων” της Άγκυρας και να προστεθούν έτσι στη λίστα με τους 8 Αξιωματικούς που διέφυγαν με ελικόπτερο μετά το πραξικόπημα και τους 9 Τούρκους που συνελήφθησαν στην Αθήνα από την αντιτρομοκρατική λίγο πριν επίσκεψη Ερντογάν.
newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares