Κυριακή , 22 Μαΐου 2022

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Voicenews! Τι «φυτρώνει» στην καμένη Ελλάδα…

Σαράντα ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι και ακόμα η Ελλάδα προσπαθεί να προσπαθεί να μαζέψει τις στάχτες της, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά.

Η χώρα μας βιώνει τα τελευταία χρόνια μια μαζική έξαρση πυρκαγιών σε δασικές περιοχές και σε σπάνιες περιπτώσεις έχει αναφερθεί αν πρόκειται για εμπρησμό ή για ατύχημα.

Το voicenews.gr πολλάκις έχει δημοσιεύσει το τί γίνεται στις καμένες εκτάσεις και σήμερα, για άλλη μια φορά θα σας ενημερώσουμε για την περίπτωση της νότιας Εύβοιας.

Το 2007 ξέσπασε μεγάλη φωτιά στα Στύρα Εύβοιας και κάηκαν περίπου 6.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, ελαιώνες και αμπελώνες. Σύμφωνα με μαρτυρίες, από τότε εκδηλώνονται συνεχώς πυρκαγιές, με τελευταία εκείνη του Ιουλίου 2018, στο Βατήσι Καρύστου.

Τυχαίο; Δείτε τις φωτογραφίες που τράβηξε ο πολιτευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Νικόλαος Πολίτης και θα καταλάβετε πολλά:

Όπως γίνεται αντιληπτό, πάνω από τα καμένα της Ελλάδας παίζεται ένα τεράστιο οικονομικό και πολιτικό παιχνίδι. Κάτοικοι της νοτίου Εύβοιας αναφέρουν ότι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που εκριζώνουν ακόμα και δέντρα για να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες.

Το ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ σας είχε παρουσιάσει εκτενές ρεπορτάζ με το αιολικό πάρκο στη Ναύπακτο και στην Εύβοια.

Όλες οι λεπτομέρειες στα πρώτα 30 λεπτά του ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Τα παραπάνω έρχονται να επιβεβαιώσουν τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος έχει μιλήσει πολλές φορές για τις φωτιές και τα συμφέροντα που τις πυροδοτούν:

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares