Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Αποκαλύψεις που ΚΑΙΝΕ! Ομπάμα και Σόρος έκαναν άνω κάτω την Αλβανία…

Αναταραχή έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η είδηση που δημοσιεύει η ιστοσελίδα judicialwatch.org, σύμφωνα με την οποία κυβέρνηση Ομπάμα έστειλε κεφάλαια των αμερικανών φορολογουμένων…

σε ομάδα υποστηριζόμενη από τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρο, ο οποίος χρησιμοποίησε τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει τις πολιτικές δραστηριότητες στην αριστερά της Αλβανίας.

Τα αρχεία 32 σελίδων που έχει στη διάθεση της η ιστοσελίδα δείχνουν ότι τα κονδύλια της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) διοχετεύθηκαν μέσω του έργου του οργανισμού «Κοινωνίας των πολιτών» για την υποστήριξη των αριστερών Ιδρυμάτων της Ανοιχτής Κοινωνίας του Σόρος στην Αλβανία, ιδιαίτερα των προσπαθειών της επιχείρησης του Σόρος να δώσουν στη σοσιαλιστική κυβέρνηση μεγαλύτερο έλεγχο της δικαστικής εξουσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η USAID έδωσε 9 εκατομμύρια δολάρια το 2016 στην εκστρατεία «Δικαιοσύνη για όλους», η οποία εποπτεύεται από το «East West Management Institute» του δισεκατομμυριούχου.

Τον Μάρτιο του 2017, μια ομάδα έξι γερουσιαστών των ΗΠΑ, υπό την ηγεσία του γερουσιαστή Mike Lee έστειλε επιστολή στον τότε υφυπουργό Rex Tillerson ζητώντας να διερευνήσει κατηγορίες ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποιεί κεφάλαια φορολογουμένων για να βοηθήσει τον Σόρος στην Αλβανία . Η επιστολή ανέφερε ότι “το Ίδρυμα Ανοιχτή Κοινωνία και οι ειδικοί του, με χρηματοδότηση από την USAID, δημιούργησαν αμφιλεγόμενο έγγραφο στρατηγικής για την Αλβανική Δικαστική Μεταρρύθμιση. Μερικοί ηγέτες πιστεύουν ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις αποσκοπούν τελικά να δώσουν στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση αριστερού κέντρου πλήρη έλεγχο της δικαστικής εξουσίας. Στο αλβανικό κοινοβούλιο, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης έχουν χαρακτηρίσει τη στρατηγική «μια μεταρρύθμιση που χρηματοδοτείται από το Σόρος».

Τα νέα αρχεία που κυκλοφόρησε το Judicial Watch περιλαμβάνουν ένα υπόμνημα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στα Τίρανα του Απριλίου 2016 που αποκαλύπτει ότι η πρεσβεία «υποστήριξε» μια έρευνα μαζί με το Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας του Σόρος για τη μέτρηση της «γνώσης, υποστήριξης και προσδοκιών των Αλβανών πολιτών σχετικά με τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος» Η έρευνα ανέφερε ότι «το 91% των ερωτηθέντων είτε ‘υποστηρίζουν πλήρως’ είτε ‘υποστηρίζουν κάπως’ την ανάγκη για δικαστική μεταρρύθμιση».

Επίσης, τα αρχεία του Φεβρουαρίου 2017 δείχνουν ότι το υπουργείο Εξωτερικών χρησιμοποίησε τα κεφάλαια των φορολογουμένων για να υποστηρίξει μια δεύτερη δημοσκόπηση για το Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας σχετικά με τις δικαστικές μεταρρυθμίσεις που ουσιαστικά θα σταθεροποιούσαν τον έλεγχο των αριστερών στην αλβανική κυβέρνηση.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares