Σάββατο , 31 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Αποκαλύπτουμε! Ποιον θέλει να «χτυπήσει» ο Ιερώνυμος; Εμφύλιος στην Ορθοδοξία;..

Αποκαλύπτουμε! Ποιον θέλει να «χτυπήσει» ο Ιερώνυμος; Εμφύλιος στην Ορθοδοξία;..

Ως ωφέλιμη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο η συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς αποκτά ακόμα ένα βέλος στην φαρέτρα του κατά του…..

….Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.Με βάση τα συμφωνηθέντα μέχρι στιγμής, ο Ιερώνυμος και οι Μητροπολίτες, θα έχουν τη διαχείριση της μισθοδοσίας των κληρικών, δηλαδή του ποσού που θα επιχορηγεί το ελληνικό Δημόσιο.

Από τη συμφωνία αναμένεται να προκύψουν ζητήματα για την περιουσία των λεγόμενων «νέων χωρών», (κυρίως οι μητροπόλεις της Βόρειας Ελλάδας) που ναι μεν ανήκουν επισκοπικώς στην Εκκλησία της Ελλάδας ήδη από το 1928, ωστόσο θρησκευτικά υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Πλέον, οι μητροπόλεις των «νέων χωρών» θα πληρώνονται από τον Ιερώνυμο.Αποκαλύπτουμε! Ποιον θέλει να «χτυπήσει» ο Ιερώνυμος; Εμφύλιος στην Ορθοδοξία;..

Παράλληλα, αν τηρηθούν τα όσα συμφώνησαν οι δυο πλευρές την Τρίτη (6/11) η Ελλαδική Εκκλησία (δηλαδή ο Αρχιεπίσκοπος), θα έχει την ελευθερία να μειώσει ή να αυξήσει των αριθμό των κληρικών, με όση δύναμη αυτό συνεπάγεται.

Έως τώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από την πλευρά του Φαναριού, πιθανώς γιατί περιμένει τις εξελίξεις των επομένων ωρών.Αποκαλύπτουμε! Ποιον θέλει να «χτυπήσει» ο Ιερώνυμος; Εμφύλιος στην Ορθοδοξία;..

Να υπενθυμίσουμε αυτή την περίοδο οι σχέσεις μεταξύ του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου βρίσκονται στο ναδίρ και η συμφωνία ρίχνει «λάδι στη φωτιά»…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares