Παρασκευή , 7 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ VoiceNews! Αυτή είναι η ΤΟΥΡΚΙΚΗ BLACKWATER!O ‘μυστικός’ στρατός του Ερντογάν…

Όλοι γνωρίζετε τη Black Water. Γνωρίζετε ποια είναι η Τουρκική Black Water; για να δούμε.

O λόγος για τη SADAT SA ιδιωτική εταιρεία παροχής παραστρατιωτικών επιχειρήσεων ή, όπως επίσημα δηλώνει η ίδια, εταιρεία ιδιωτικής ασφαλείας. Σκοπός μας δεν είναι η συνομωσιολογία αλλά η παράθεση στοιχείων και η έκφραση κάποιων αποριών.

Στο επίσημο site της εταιρείας (ΕΔΩ) μπορείτε να βρείτε ένα τεράστιο πλήθος παρεχομένων υπηρεσιών που πραγματικά προκαλεί εντύπωση μιας και μιλάμε για ιδιωτική εταιρεία.


To κουβάρι της SADAT άρχισε να ξετυλίγεται μετά το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν όταν πολλοί Τούρκοι στρατιωτικοί ‘δραπέτευσαν’ στη Δύση και τα στόματα άνοιξαν. Μάθαμε λοιπόν, οι εκτός Τουρκίας, πως ιδρυτής της είναι ο Αντνάν Τανριβερντί (Adnan Tanrıverdi), ο οποίος αποστρατεύθηκε το 1996 έπειτα από καταγγελίες εις βάρος του που τον ήθελαν ακραίο ισλαμιστή ο οποίος αντιτίθετο στο κοσμικό κράτος. Ωστόσο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα ο Τούρκος Πρόεδρος τον έχρισε σύμβουλό του επί στρατιωτικών θεμάτων και πολλοί λένε πως είναι το de facto δεξί χέρι του.


Αξίζει να τονίσουμε, για να καταλάβουμε τι πιστεύει ο Τανριβερντί πως στο παρελθόν έχει αναρωτηθεί για ποιο λόγο η Τουρκία πρέπει να είναι στο ΝΑΤΟ αφού όπως υποστηρίζει ο Οργανισμός αυτός είναι ένα όργανο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Εβραίων, όπως ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τον ΟΗΕ. Ο ίδιος έχει τονίσει πολλές φορές την ανάγκη διατήρησης της ισλαμικής ταυτότητας και την ανάγκη να βρεθεί ο τρόπος αντίστασης και διατήρησης της κυριαρχίας των Τούρκων από την επιβουλή των μη φιλικών προς αυτούς κρατών. (πχ η Ελλάδα σχολιάζουμε εμείς)
Η Σαντάτ λοιπόν επίσημα ιδρύεται τον Φεβρουάριο του 2012 την περίοδο που η Αραβική Άνοιξη ανθεί. Η εταιρία ισχυρίζεται πως είναι η πρώτη και η μοναδική εταιρεία του είδους στην Τουρκία που παρέχει σε διεθνές επίπεδο συμβουλευτική επί στρατιωτικών θεμάτων, αλλά δραστηριοποιείται και στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας, ενώ παρέχει υπηρεσίες και στρατιωτική εκπαίδευση για συμβατικό και ανορθόδοξο πόλεμο, καθώς και εκπαίδευση για ειδικές επιχειρήσεις. Παράλληλα μπορεί να προσφέρει και άλλες υπηρεσίες όπως παροχή οπλισμού, πυρομαχικών, οχημάτων, ανταλλακτικών, εκρηκτικών.
Ωστόσο πρέπει να φτάσουμε στο 2016 όταν ο χρήστης @fuatavni (τουρκικός λογαριασμός) αποκάλυψε τη δράση της Σαντάτ και ισχυρίστηκε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι εταιρεία, αλλά μια παραστρατιωτική οργάνωση, ένας μυστικός στρατός ο οποίος είχε εμπλακεί στην εκπαίδευση των στρατιωτών του Ισλαμικού Κράτους με τη συνδρομή της ΜΙΤ, της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών. Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι η Σαντάτ σταμάτησε τη δράση της στη Συρία όταν αυτή έγινε γνωστή στις δυτικές μυστικές υπηρεσίες. Στη συνέχεια ανέλαβε την εκπαίδευση της νεολαίας του AKP, του κόμματος που ηγείται ο Ερντογάν και της Οθωμανικής Οργάνωσης (Osmanlı Ocakları ), για το ενδεχόμενο πιθανής σύγκρουσης μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και των πολιτών.
Στο ‘μάτι’ των δυτικών όμως μπήκε η Σαντάτ όταν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Τούρκων και Κούρδων κατέρρευσαν. Τότε υπήρξαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, περιπτώσεις όπου άνδρες μια παραστρατιωτικής οργάνωσης δρούσε ανεξάρτητα από το στρατό προκαλώντας χάος. Υπάρχουν αναφορές για ένα περιστατικό στην περιοχή της Λίσε (Lice) όπου 34 χωρικοί συνελήφθησαν από τους άνδρες της παραστρατιωτικής οργάνωσης η οποία σκόπευε να τους κάψει ζωντανούς, εάν δεν παρενέβαινε ένας Τούρκος αξιωματικός που έφτασε μαζί με τους άνδρες του στο σημείο λίγο πριν πραγματοποιηθεί η μαζική εκτέλεση. Κούρδοι βουλευτές στο τουρκικό κοινοβούλιο κατέθεσαν επίσημη ερώτηση ζητώντας να μάθουν εάν οι άνδρες της παραστρατιωτικής οργάνωσης ήταν της Σαντάτ, αλλά το ερώτημά τους δεν απαντήθηκε ποτέ.
Το 2012 ο βουλευτής Ali Rıza Oztourk έκανε δέκα ερωτήσεις σχετικά με τη Σαντάτ και εάν αυτή δρα στη Συρία υπέρ των τζιχαντιστών, εξοπλίζοντας τους και εκπαιδεύοντας τους και ακόμη περισσότερο εάν η οργάνωση αυτή χρηματοδοτείτο από την τουρκική κυβέρνηση. Ακόμη ζητήθηκε να επιθεωρηθεί η βάση στο Hatay, όπου, βάσει πληροφοριών, γινόταν εκπαίδευση, πιθανότατα, τζιχαντιστών. Όπως ήταν φυσικό δεν δόθηκε η άδεια για έλεγχο της βάσης, αλλά και η απάντησε στα δέκα ερωτήματα, σχετικά με τη Σαντάτ, απαντήθηκε μονολεκτικά και η κυβέρνηση αρνείτο κάθε ανάμειξη.
Ακόμη ένας βουλευτής, ο Fikri Saglar, ζήτησε να μάθει για το ρόλο της Σαντάτ και τις σχέσεις που αυτή έχει με την κυβέρνηση. Μπορεί η τουρκική κυβέρνηση να μην απάντησε αλλά η Σαντάτ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διέψευσε ότι είναι μια εναλλακτική του στρατού και σημείωσε πως ο ρόλος της ήταν να παράσχει εκπαίδευση για μη συμβατικό πόλεμο, διευκρινίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προσφέρει ανάλογες υπηρεσίες σε κάποια ομάδα.
Αξίζει να τονίσουμε πως η Ρωσία σε αναφορά για τη Συρία που κατέθεσε στον ΟΗΕ έκανε ειδική μνεία στη Σαντάτ, ωστόσο η αναφορά αυτή έχει… ‘εξαφανιστεί’. Μάλιστα ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι ένας από τους στόχους της παραστρατιωτικής οργάνωσης ήταν η αποσταθεροποίηση ξένων κυβερνήσεων. Τους ισχυρισμούς αυτούς τους επανέλαβε και το κόμμα της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP.
Πληροφορίες θέλουν την εμπλοκή της Σαντάτ στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία όπου φέρονται ότι υποκίνησαν τη βία, τους ξυλοδαρμούς στρατιωτών, από πολίτες, μέχρι θανάτου και τουλάχιστον σε μια περίπτωση τον αποκεφαλισμό ενός Τούρκου. Αναφορά σε αυτές τις πληροφορίες έχει κάνει και το NEWSWEEK σε άρθρο του Michael Rubin, στο οποίο μάλιστα ισχυρίζεται πως η Σαντάτ, που έχει εκπαιδεύσει παραστρατιωτικούς και άνδρες των ειδικών δυνάμεων, γίνεται η «Φρουρά της Επανάστασης» του Ερντογάν.


Σύμφωνα με τον Rubin οι άνδρες της Σαντάτ βρίσκονται πίσω από τις δολοφονίες πολιτών, τους οποίους τα ελεγχόμενα από τον Ερντογάν μέσα ενημέρωσης τους χαρακτήριζαν υποστηρικτές του Γκιουλέν και υπαίτιους για το πραξικόπημα.

Ο Ερντογάν φέρεται ότι έχει φτιάξει ένα στρατό για να αντιμετωπίσει πιθανές απειλές απ΄όπου και εάν προέρχονται ακόμη και από τις ένοπλες δυνάμεις. Αυτός ο μυστικός στρατός, υποστηρίζουν αναλυτές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε πολιτικούς αντιπάλους του Ερντογάν ή να προχωρήσει στην καταστολή πιθανής εξέγερσης των πολιτών.
Ακόμη το Vocal Europe γράφει ότι το όνομα της Σαντάτ επανήλθε στο προσκήνιο τον Οκτώβριο του 2016. Μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης έγινε γνωστό ότι η Σαντάτ σκόπευε να προχωρήσει σε μαζικές εκτελέσεις των πολιτικών κρατουμένων και άλλων που εμπλέκονταν στο πραξικόπημα και είχαν συλληφθεί σε περίπτωση που αυτοί επιχειρούσαν να διαφύγουν, καθώς φέρεται να υπήρχε σχέδιο εξέγερσης.
Φυσικά μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι το γεγονός πως βάσει του άρθρου 678 με ημερομηνία 22 Νοεμβρίου του 2016 δίνεται πλέον το δικαίωμα σε συνταξιούχους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς να εμπλέκονται ενεργά στην στρατολόγηση στρατιωτικού προσωπικού και στην επιλογή δοκίμων στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία σε ακραίους στρατιωτικούς να αναδιαρθρώσουν τις ένοπλες δυνάμεις από τη βάση έως την κορυφή. (‘νόμιμος’ πια ο ‘στρατός’ του Ερντογάν).
Ερχόμαστε ποια στο παρόν. Ο Ερντογάν κινείται απειλητικά κατά της Ελλάδας, κινείται πολεμικά και στρατιωτικά στη Συρία και βλέπουμε πως αισθάνεται μία μεγάλη αυτοπεποίθηση.
Μήπως τελικά η Σαντάντ του την έχει δώσει;
Μήπως η Ελλάδα θα πρέπει να προσέξει;
Μήπως θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα το θέμα της καταστροφής των υποδομών, μιας και η Σαντάντ δηλώνει πως εξειδικεύεται εκεί;

Η ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού συστήματος πληροφοριών είναι επιτακτική ανάγκη.

ΥΓ. Φαίνεται πως ένας από τους χρηματοδότες της Σαντάντ είναι και η Σαουδική Αραβία. Η συνεργασία της με την εξίσου μισθοφορική εταιρεία «Al Aquid Trading», η οποία διευθύνεται από έναν πρώην αξιωματικό Πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας, τον συνταγματάρχη Αλ Γκάζι Γκίζας Χαρμπί (Air Defense Colonel (ret) Ghazi Jiza Al Harbi), προβάλλεται στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας και αφορούσε στην συντήρηση 6.000 θωρακισμένων οχημάτων Humvees. Τυχαίο; μπορεί. Πάντως στη Λιβύη έχει δράση η Σαντάντ.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τη HuffingtonPost, Καθημερινή Κύπρου (σελ.20), ΝewsWeek, Vocal Europe, asymmetricthreats.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares