Πέμπτη , 24 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Σκοπιανοί, Βούλγαροι και Τούρκοι χρησιμοποιούν «Μακεδονία», «Θράκη» και «Αιγαίο» για να ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ τα κρασιά τους… (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Σκοπιανοί, Βούλγαροι και Τούρκοι χρησιμοποιούν «Μακεδονία», «Θράκη» και «Αιγαίο» για να ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ τα κρασιά τους... (ΒΙΝΤΕΟ)


Οι Σκοπιανοί είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια καπηλεύονται το όνομα της Μακεδονίας μας σε δεκάδες προϊόντα τους τα οποία εξάγουν σε όλη την Ευρώπη, κι όχι μόνο.

Μετά την κατάπτυστη συμφωνία για το ονοματολογικό έχουν γίνει πολλές αποκαλύψεις για τη χρήση ονομάτων και από άλλες χώρες, τόσο από τη Βουλγαρία όσο κι από την Τουρκία.

Όπως αποκαλύπτει το agrotypos.gr τα εμπορικά ονόματα “Θράκη” και “Αιγαίο” χρησιμοποιούνται από την Βουλγαρία και την Τουρκία αντιστοίχως για να προωθούν τα κρασιά τους στο εξωτερικό.

Το θέμα έχει προκαλέσει οργή στον κλάδο και έχουν γίνει συναντήσεις με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) τόσο με τον Πρέσβη κ. Λ. Παπακωνσταντινίδη, Γενικό Διευθυντή του ΥΠ.ΕΞ. όσο και με άλλα 6 στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις χρήσεις των ονομάτων «Μακεδονία», «Θράκη» και «Αιγαίο» σε κρασιά που παράγονται στα γειτονικά κράτη.

Φαίνεται ότι με την κυβέρνηση που έχουμε οι γείτονες έχουν καταλάβει ότι εμείς δεν θα αντιδράσουμε και έχουν πάρει αέρα. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ θα γίνει νέα συνάντηση για να αναζητηθούν με την συνδρομή του ΣΕΟ νομικές οδοί και βάσεις για την προστασία του ελληνικού οίνου.

Δείτε ένα βίντεο Σκοπιανών που προωθεί “Μακεδονικά” κρασιά μιας… αρχέγονης χώρας, όπως λένε οι ίδιοι:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares