Τρίτη , 26 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πώς οι ΗΠΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ δισεκατομμύρια δολάρια με την ΑΝΤΙ-ΡΩΣΙΚΗ ρητορική τους…


Η δυτική αντιρωσική ρητορική έχει φέρει τεράστια οφέλη στην αμερικανική οικονομία, αναφέρει ρεπορτάζ του Russia Today. Το Πεντάγωνο ανέφερε το τελευταίο διάστημα σημαντική αύξηση των εσόδων από την πώληση όπλων. Ακόμη και η “ουδέτερη” Σουηδία είναι έτοιμη να αγοράσει τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, ενώ διεξάγονται διαπραγματεύσεις και με την Πολωνία και τη Ρουμανία.


Στο στόχαστρο του Ρωσικού δικτύου μπήκε και η εταιρία που κατασκευάζει τα αντιαεροπορικά συστήματα, η αμερικανική αμυντική εταιρεία Raytheon η οποία έχει μεγάλη δύναμη στη χώρα.

Για παράδειγμα, μόνο από την πώληση στη Σουηδία η επιχείρηση θα λάβει 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσημα, το ουδέτερο κράτος θα αποκτήσει τέσσερις σταθμούς ραντάρ AN / MPQ-65, εννέα πύργους κεραιών, 12 M903, δέκα πυραύλους GEM-T και 200 βλήματα MSE.

Ένα άλλο ποσό ύψους 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα συστήματα Patriot θα σταλεί το επόμενο διάστημα στην Ουάσινγκτον από τη Ρουμανία – τον Δεκέμβριο του 2017 τα συμβαλλόμενα μέρη υπέγραψαν συμφωνία.
Τέλος, στο στάδιο της διαπραγμάτευσης βρίσκεται για την αγορά των Patriots και η Πολωνία.

Στις 31 Ιανουαρίου, ο υπουργός Άμυνας Mariusz Blaszczak δήλωσε ότι η σύμβαση θα υπογραφεί στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2018. Αρχικά, το ποσό της συναλλαγής θα ήταν 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά οι Πολωνοί βεβαιώνουν ότι κατάφεραν να μειώσουν αυτή την τιμή.

Η κατασκευαστική εταιρία των Patriot αναφέρει επίσης τις διαπραγματεύσεις με μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύπτεται.

Οι ΗΠΑ στοχεύουν σε πολλά κέρδη από την προσέγγιση των ουδέτερων χωρών από την Ανατολική και Βόρεια Ευρώπη, καθώς η Γαλλία και η Γερμανία έχουν ξεκινήσει να μειώνουν τις αγορές τους σημαντικά από την Αμερικανική αγορά. Χαρακτηριστικά Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζιγκμάρ Γκάμπριελ, μίλησε στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου και ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν έτοιμος να δαπανήσει σημαντικό μέρος του ΑΕΠ της χώρας για αμυντικές ανάγκες.
Με πληροφορίες από RT

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares