Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ και το ΜΙΣΟΣ του για το 1821…

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ και το ΜΙΣΟΣ του για το 1821...


Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εθνομηδενιστικές απόψεις, όμως όταν κανείς διαβάζει τα κείμενα των ανθρώπων αυτών ανατριχιάζει από το μίσος τους εναντίον της πατρίδος μας.

 Χαρακτηριστικό είναι το επετειακό κείμενο για την 25η Μαρτίου κείμενο υπό τον τίτλο «Όσα δεν μας έμαθε το σχολείο για την Επανάσταση του 1821», της μαρξίστριας καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρίας Ευθυμίου.

Η κ. Ευυμίου γράφει μεταξύ άλλων ότι «ο Παλαιών Πατρών Γερμανός δεν σήκωσε κάποιο λάβαρο με το οποίο και να ξεκίνησε η Επανάσταση» κι ότι «η ύπαρξη κρυφών σχολείων, όπου εκεί τα παιδιά υποτίθεται ότι μάθαιναν ανάγνωση και γραφή της ελληνικής γλώσσας, ήταν μύθος».

Μάλιστα στη συνέχεια υποστηρίζει κάτι το φρικτό. Παίρνοντας ως παράδειγμα τον θεσμό των κοινών της τουρκοκρατίας υποστηρίζει ότι οι Έλληνες δεν ήταν και τόσο σκλάβοι, διαστρευλώνοντας εντελώς τον θεσμό αυτόν που βοήθησε τους Έλληνες να επιβιώσει.

Γράφει χαρακτηριστικά: «Υπήρχαν πράγματι δυνατότητες ελευθερίας σε τοπικό επίπεδο. Υπήρχε τοπική αυτοδιοίκηση. Στα ψηλά βουνά μουσουλμάνοι κάτοικοι δεν υπήρχαν και, έτσι, οι Χριστιανοί ήταν ημι-ανεξάρτητοι. Δηλαδή πλήρωναν ένα φόρο μια φορά το χρόνο και τίποτε άλλο. Το ίδιο συνέβαινε και στα μικρά νησιά, με τη διαφορά ότι οι νησιώτες έπρεπε να στέλνουν και ναύτες για κάποιους μήνες κάθε χρόνο στον Οθωμανικό στόλο, ως ένα είδος φόρου σε εργασία.Στα ημιορεινά, στις πεδινές περιοχές και στις πόλεις τα πράγματα, όμως, ήταν διαφορετικά. Εκεί, οι «άπιστοι» κατοικούσαν δίπλα σε μουσουλμάνους και έπρεπε να προσέχουν την συμπεριφορά τους καθώς οι μη μουσουλμάνοι ήταν υπήκοοι δεύτερης κατηγορίας . Ωστόσο και εκεί η Οθωμανική διοίκηση, μη γνωρίζοντας τους εσωτερικούς θρησκευτικούς κώδικες του καθενός (Εβραίων, Ορθοδόξων, Αρμενίων), άφηνε ένα επίπεδο ελευθερίας ιδίως στην επίλυση των τοπικών διαφορών και δεν ήθελε να αναμιγνύεται σε όλες τις υποθέσεις».

Τέλος αναφεόμενη στην κατάληψη της Τρίπολης και τα όσα έγιναν από τους Έλληνες, υποστηρίζει πως «Έγιναν μεγάλης κλίμακας βιαιοπραγίες και από τις δύο πλευρές. Σε κάποιες περιπτώσεις – με βαρύτερη την Τριπολιτσά – οι Έλληνες διέπραξαν μαζικές σφαγές και εξανδραποδισμούς. Επίσης, συχνά, αθετούσαν τις συμφωνίες παράδοσης και έσφαζαν και σκύλευαν τους παραδοθέντες Τούρκους τους οποίους, προ ολίγου, είχαν διαβεβαιώσει και υποσχεθεί ότι θα σεβαστούν…».

Αυτοί είναι οι μαρξιστές αναθεωρητές της ιστορίας μας που μισούν κάθε τι το ελληνικό…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares