Παρασκευή , 25 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ «ΒΟΜΒΑ»!Στρατιωτική Άσκηση αντιμετώπισης του “ΕΧΘΡΟΥ ΛΑΟΥ”!Τι συμβαίνει;..

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ «ΒΟΜΒΑ»!Στρατιωτική Άσκηση αντιμετώπισης του "ΕΧΘΡΟΥ ΛΑΟΥ"!Τι συμβαίνει;..

Πρόσφατα σε άρθρο μας σας είχαμε αναφέρει την άσκηση «Καλλίμαχος» που είχε πραγματοποιηθεί το 2011, υπό την εποπτεία του Φράγκου Φραγκούλη.

Στο ίδιο κείμενο,  είχαμε κάνει εκτενή αναφορά στην πολυεθνική «Ειρηνευτική Δύναμη» Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης Ταξιαρχία SOUTH – EASTERN EUROPE BRIGADE (SEEBRIG) και τον ρόλο της στην Ελλάδα (βλ. σχετικό θέμα ΕΔΩ)

Με αφορμή τα επεισόδια της Κυριακής (17/06) στο Πισοδέρι,  τα οποία οδήγησαν και στην παραπάνω έρευνα, σήμερα, θα προχωρήσουμε σε ακόμα περισσότερες αποκαλύψεις.

Σας παρουσιάζουμε τι είχε δημοσιεύσει ο Ριζοσπάστης στις 25 Απρίλη 2018, σχετικά με άσκηση αντιμετώπισης διαδηλωτών από την 113 Πτέρυγα Μάχης στη Μίκρα:
Σε άσκηση αντιμετώπισης διαδηλωτών προχώρησε χτες η 113 Πτέρυγα Μάχης στη Μίκρα, στο πλαίσιο ενίσχυσης της καταστολής ενάντια στον «εχθρό λαό», με εμπλοκή και των Ενόπλων Δυνάμεων, την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σέρνει όλο και πιο βαθιά τη χώρα στους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και επιχειρεί να καταστείλει όποιον σηκώνει κεφάλι ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, δυνάμεις της 113 ασκήθηκαν σε σενάριο βάσει του οποίου τη βάση προσεγγίζει ειρηνική διαδήλωση που εξελίσσεται σταδιακά σε «βίαιη». Διαδηλωτές αφήνουν, δε, ένα «κουτί» στην είσοδο του στρατοπέδου. Σε αντίδραση, δυνάμεις της 113 συγκροτούνται σε ομάδες, προχωρούν σε προσαγωγές διαδηλωτών, ενώ ταυτόχρονα φροντίζουν για τον έλεγχο του «κουτιού» και την εξουδετέρωση του εκρηκτικού μηχανισμού που υποτίθεται κρύβει.
Να σημειωθεί πως σμηνίτης που υπηρετεί στη μονάδα διαμαρτυρήθηκε έντονα και καταδίκασε την άσκηση και το περιεχόμενό της, ενώ κατόπιν αυτού η διοίκηση τον εξαίρεσε από την άσκηση.
Να σημειωθεί ακόμη ότι δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, καθώς όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το προσωπικό της 113 ασκείται τουλάχιστον μια φορά ετησίως στο τέτοιο σενάριο. Γενικά, άλλωστε, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων εκπαιδεύονται ουσιαστικά στην «καταστολή πλήθους».
Π.χ. το 2014 πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση «καταστολής κινητοποιήσεων» από το Μεικτό Λόχο Στρατονομίας (ΜΛΣΝ), μέσα στο Πεντάγωνο. Στρατονόμοι – στρατιώτες που υπηρετούσαν τη θητεία τους – εξοπλίστηκαν με στολές τύπου ΜΑΤ, με προστατευτικές περικνημίδες, θώρακες, γκλομπ, κράνη και πλαστικές ασπίδες. Στη συνέχεια, αφού τοποθετούνταν σε διάφορους σχηματισμούς, στελέχη του στρατεύματος παίζοντας το ρόλο «διαδηλωτών» (βλ. προβοκατόρων), τους εκτόξευαν αντικείμενα, όπως πλαστικά μπουκάλια νερού.
Η προετοιμασία του στρατεύματος για αντιμετώπιση του «εχθρού λαού» υποδηλώνεται και από άλλα περιστατικά, όπως ότι η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «Πόντος» το 2011 πραγματοποίησε στην Αργυρούπολη του Κιλκίς την άσκηση καταστολής πλήθους «Καλλίμαχος» του ευρωστρατού, με χρήση πυροβόλων όπλων, τεθωρακισμένων και ελικοπτέρων. Η άσκηση επαναλήφθηκε το 2013. Επίσης, η 71η χρησιμοποιήθηκε το 2012 για αστυνομικά καθήκοντα φύλαξης στο Πεντάγωνο, με αφορμή τη συγκέντρωση εργατών των ναυπηγείων.ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ «ΒΟΜΒΑ»!Στρατιωτική Άσκηση αντιμετώπισης του "ΕΧΘΡΟΥ ΛΑΟΥ"!Τι συμβαίνει;..

Το θέμα καλύφθηκε και από το ΚΚΕ, όπως διαβάσαμε στο 902.gr:ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ «ΒΟΜΒΑ»!Στρατιωτική Άσκηση αντιμετώπισης του "ΕΧΘΡΟΥ ΛΑΟΥ"!Τι συμβαίνει;..

Για την άσκηση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία την καταδικάζει:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτη την άσκηση που πραγματοποιήθηκε, σήμερα 24 Απρίλη, στη Θεσσαλονίκη, στην 113 Πτέρυγα Μάχης, που είχε σαν σενάριο την αντιμετώπιση πλήθους διαδηλωτών.
Αυτού του είδους οι ασκήσεις είναι ενταγμένες στο πλαίσιο της ενίσχυσης της καταστολής, με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και της εμπλοκής στα ευρωΝΑΤΟικά σχέδια.
Τη στιγμή που τα σύννεφα πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή και εντείνεται η τουρκική προκλητικότητα, με ευθύνη της κυβέρνησης οργανώνονται ασκήσεις για την καταστολή του λαού».ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ «ΒΟΜΒΑ»!Στρατιωτική Άσκηση αντιμετώπισης του "ΕΧΘΡΟΥ ΛΑΟΥ"!Τι συμβαίνει;..

Σχόλιο voicenews.gr: Ουδέν σχόλιο…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares