Κυριακή , 1 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ που ΣΟΚάρουν! Έτσι κομμάτιασαν και “φυγάδευσαν” το σώμα του Κασόγκι οι Σαουδάραβες…

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ που ΣΟΚάρουν! Έτσι κομμάτιασαν και "φυγάδευσαν" το σώμα του Κασόγκι οι Σαουδάραβες...

Μπορεί η Σαουδική Αραβία να επιμένει πως δεν γνωρίζει που βρίσκεται το πτώμα του Τζαμάλ Κασόγκι, αλλά οι τουρκικές αρχές έχουν άλλη άποψη! Η σορός του άτυχου δημοσιογράφου μεταφέρθηκε στο Ριάντ από τον σωματοφύλακα του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας.

Αυτή είναι η εκτίμηση των τουρκικών αρχών: πως ο Μαχέρ Αμπντουλαζίζ Μουτρίμπ, αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών που συμμετείχε στη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, ήταν εκείνος που ανέλαβε την αποστολή να «φυγαδεύσει» τη σορό του από την Τουρκία. Και μάλιστα με το ιδιωτικό τζετ που μετέφερε την «ομάδα θανάτου» που ταξίδεψε από τη Σαουδική Αραβία στην Κωνσταντινούπολη ακριβώς γι’ αυτό το λόγο: να δολοφονήσει τον 59χρονο δημοσιογράφο.

Ένας από τους 15 Σαουδάραβες πράκτορες φέρεται να φόρεσε τα ρούχα, τα γυαλιά και το Apple Watch του Κασόγκι και να έφυγε από την πίσω πόρτα του προξενείου για να φανεί σαν ο δημοσιογράφος να έφυγε ζωντανός από εκεί…

Ο Μουτρίμπ δεν είναι ένας… απλός αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών. Είναι ένας από τους σωματοφύλακες του πρίγκιπα διαδόχου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και πολύ συχνά ταξιδεύει μαζί του. Όχι όμως στις 2 Οκτωβρίου, όταν ο Τζαμάλ Κασόγκι μπήκε στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη για να πάρει ένα έγγραφο που χρειαζόταν για το γάμο του αλλά δεν βγήκε ποτέ ζωντανός.

Ο σωματοφύλακας του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με τις πηγές που μίλησαν υπό το καθεστώς της ανωνυμίας στο Middle East Eye, έφυγε από την Κωνσταντινούπολη στις 18:20 της 2ας Οκτωβρίου. Λίγες ώρες δηλαδή μετά το θάνατο του Τζαμάλ Κασόγκι. Ταξίδεψε με ιδιωτικό τζετ από το αεροδρόμιο Αττατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Μαζί του είχε μια μεγάλη τσάντα. Εκεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, βρισκόταν το άψυχο σώμα του 59χρονου δημοσιογράφου.

Οι Σαουδάραβες πράκτορες φαίνεται πως κινήθηκαν αστραπιαία. Ο Μουτρίμπ κατάφερε να φύγει χωρίς να περάσει από έλεγχο. Οι αποσκευές του δεν ελέγχθηκαν, καθώς πέρασε από την αίθουσα των VIP. Δεν έγινε έλεγχος ούτε στο αεροσκάφος. Και αυτό γιατί η απογείωση έγινε πριν σημάνει ο συναγερμός για την εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι. Σε ένα δεύτερο αεροπλάνο που ήταν στο αεροδρόμιο Αττατούρκ, έγινε έλεγχος. Αλλά εκεί οι τουρκικές αρχές δεν βρήκαν τίποτα. Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, ο σωματοφύλακας του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, που είναι κάτοχος διπλωματικού διαβατηρίου, φάνηκε να βιάζεται.ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ που ΣΟΚάρουν! Έτσι κομμάτιασαν και "φυγάδευσαν" το σώμα του Κασόγκι οι Σαουδάραβες...

Η παρουσία του Μουτρίμπ στην ομάδα των 15 Σαουδαράβων πρακτόρων που ταξίδεψαν στην Τουρκία για να σκοτώσουν τον Κασόγκι βάζει ακόμη περισσότερο στο «κάδρο» τον πρίγκιπα διάδοχο. Την ώρα μάλιστα που το Ριάντ κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τον απεμπλέξει από το σκάνδαλο.

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, ο πρίγκιπας Σαλμάν έδιωξε δυο από τους πιο στενούς και πιο έμπιστους συνεργάτες του. Τον αναπληρωτή επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Αχμέντ αλ Ασίρι και τον κορυφαίο σύμβουλό του Σαούντ αλ Κατάνι.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ που ΣΟΚάρουν! Έτσι κομμάτιασαν και "φυγάδευσαν" το σώμα του Κασόγκι οι Σαουδάραβες...

Τι έγινε μέσα στο προξενείο

Η Σαουδική Αραβία αναγκάστηκε, σχεδόν 20 μέρες μετά τη δολοφονία, να παραδεχτεί ότι ο Κασόγκι πέθανε μέσα στο προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη. Ισχυρίστηκε πως ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα καυγά που ξέσπασε στο προξενείο και πως η σορός του τυλίχθηκε σε ένα χαλί και παραδόθηκε σε συνεργάτη του προξενείου για να την ξεφορτωθεί.

Σύμφωνα όμως με τουρκικές πηγές, τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Ο Τζαμάλ Κασόγκι διαμελίστηκε. Οι δολοφόνοι του τον έκοψαν σε 15 κομμάτια. Ήταν ο «γιατρός του θανάτου», ο Σαλάχ Μοχάμαντ αλ Τουμπάιγκι, ένας ιατροδικαστής που ειδικεύεται σε γρήγορες αυτοψίες, εκείνος που ανέλαβε να διαμελίσει το σώμα του Κασόγκι.ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ που ΣΟΚάρουν! Έτσι κομμάτιασαν και "φυγάδευσαν" το σώμα του Κασόγκι οι Σαουδάραβες...

Διεθνή ΜΜΕ ανέφεραν πως ένας από τους 15 Σαουδάραβες πράκτορες φέρεται να φόρεσε τα ρούχα, τα γυαλιά και το Apple Watch του Κασόγκι και να έφυγε από την πίσω πόρτα του προξενείου για να φανεί σαν ο δημοσιογράφος να έφυγε ζωντανός από εκεί. Σύμφωνα όμως με τις τουρκικές αρχές, αν και το σενάριο αυτό εξετάστηκε, τελικά δεν υλοποιήθηκε.

Αντίθετα, οι Σαουδάραβες αφαίρεσαν τους σκληρούς δίσκους από όλες τις κάμερες ασφαλείας του προξενείου. Ο Τζαμάλ Κασόγκι φέρεται να βασανίστηκε, να δολοφονήθηκε και να διαμελίστηκε σχεδόν αμέσως μόλις μπήκε στο προξενείο.

Χρειάστηκαν επτά λεπτά για να πεθάνει, ενώ ο Τουμπάιγκι είχε αρχίσει να τον τεμαχίζει ενώ ήταν ακόμα ζωντανός αλλά ναρκωμένος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ταχύτητα με την οποία ο «δρ. Θάνατος» διαμέλιζε τον άτυχο δημοσιογράφο, δυσαρέστησε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, που δεν μπορούσαν να «πακετάρουν» τη σορό του όσο γρήγορα έπρεπε!

Μέχρι στιγμής πάντως και ενώ οι τουρκικές αρχές ψάχνουν… παντού, δεν έχει εντοπιστεί κανένα μέρος από τη σορό του Τζαμάλ Κασόγκι.
newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares