Κυριακή , 22 Μαΐου 2022

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ!Όλη η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ του ΣΟΡΟΣ στα ΣΚΟΠΙΑ…

Το ίδρυμα Open Society Foundation του μεγαλοεπιχειρηματία George Soros έχει εδώ και χρόνια έντονη δραστηριότητα στα Σκόπια. Και δεν είναι και μυστικό. Το λένε οι ίδιοι.

Στο επίσημο site Ιδρύματος διαβάζει κανείς πως οι δραστηριότητες ξεκίνησαν το 1992 στα Σκόπια (τα αποκαλούν Μακεδονία). Το Ίδρυμα παρουσιάζει πως το νεοσύστατο κράτος, τότε, βρισκόταν σε κρίση λόγω της σύγκρουσης που είχε με Ελλάδα και Σκόπια. Παρουσιάζει δε τον εαυτό του, το Ίδρυμα, ως φιλάνθρωπο καθώς παρείχε τα απαραίτητα ιατρικά υλικά, πετρέλαιο για τη θέρμανση των σχολείων και βοήθεια στους αγρότες για εξαγωγή των προϊόντων τους.

Η ιστοσελίδα συνεχίζει κι αναφέρει πως:
1. O Soros ήταν από τους πρώτους που αναγνώρισε τα Σκόπια ως Μακεδονία. Μάλιστα προώθησε τα συμφέροντα της χώρας στο εξωτερικό για αναγνώριση κι από τα κράτη.
2. Περισσότεροι από 700 Σκοπιανοί έχουν λάβει υποτροφίες για σπουδές στο εξωτερικό.
3. Εκτός από το 98,7 εκατ δολάρια που το ίδιο το Ίδρυμα έδωσε, συνέλεξαν (από το 2000 και μετά) άλλα 200 περίπου εκατ δολάρια από διεθνείς οργανισμούς όπως η ΕΕ αλλά και κράτη όπως οι ΗΠΑ, Ελβετία, Γερμανία κλπ
4. Στην οικονομική κρίση του 2008 έδωσαν άμεσα 1,9 εκατ δολάρια για βοήθεια του φτωχού πληθυσμού.
5. Το 1993 δάνεισαν το κράτος με 25 εκατ δολάρια για οικονομική ανάσα απέναντι στην «ανθρωπιστική κρίση».
6. Την περίοδο 1993-1994 με την οδό Ελλάδας-Σκοπίων-Σερβίας κλειστή προχώρησαν σε μίσθωση 40 αεροσκαφών ώστε να εξαχθούν αγροτικά προιόντα στη Σλοβενία ενώ την επόμενη χρονιά οι εξαγωγές γίνονταν μέσω Αλβανίας προς Σλοβενία και Κροατία.
7. Μετά τις εσωτερικές συγκρούσεις του 2001 απεκατέστησαν το ραδιοφωνικό εξοπλισμό που είχε καταστραφεί για την ενημέρωση των πολιτών.
8. Από το 1992 το Ίδρυμα έχει ξοδέψει 9 εκατ στην εκπαίδευση δημοσιογράφων.
9. Από το 2001 προωθεί την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην ΕΕ και βοηθά ώστε το κράτος να πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares