Σάββατο , 26 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ σιγά σιγά! Αυτό είναι το ΣΧΕΔΙΟ του EUROGROUP για το ΧΡΕΟΣ…

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ σιγά σιγά! Αυτό είναι το ΣΧΕΔΙΟ του EUROGROUP για το ΧΡΕΟΣ...

Με τις δρομολογούμενες αποφάσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους η Ελλάδα θα αποκτήσει για μια τουλάχιστον δεκαετία τις χαμηλότερες ανάγκες πληρωμών για τοκοχρεολύσια μεταξύ των αναπτυγμένων οικονομιών διεθνώς.

Δηλαδή το χρέος της θα είναι εύκολα εξυπηρετήσιμο. Παράλληλα, για περισσότερο από 24 μήνες μετά την έξοδο από το Μνημόνιο η Ελλάδα δεν θα έχει πραγματική ανάγκη εξόδου στις αγορές, καθώς θα διαθέτει ένα τεράστιο ταμειακό απόθεμα για τις πληρωμές χρέους.

Παρά τις σημαντικές αυτές παραμέτρους, υπάρχουν αμφιβολίες για το πώς οι αγορές θα υποδεχθούν τις αποφάσεις του Eurogroup στις 21 Ιουνίου. Αυτό διότι η ευρωζώνη θα δώσει «ορατότητα» μόνον για το μεσοπρόθεσμο διάστημα και δεν αναμένεται να αποσαφηνίσει τα μακροπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, όπως άλλωστε δεν το έκανε το 2016 και το 2017. Στη βάση αυτή διαφαίνεται πως ο λεγόμενος «γαλλικός μηχανισμός» που έχει μακροπρόθεσμη στόχευση και συνδέει την απομείωση του ελληνικού χρέους με τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας είναι πλέον «εφεδρεία» και όχι ένα από τα βασικά μέτρα που θα ανακοινωθούν την προσεχή Πέμπτη.
cnn

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares