Σάββατο , 21 Μαΐου 2022
Τελευταία Νέα

Αποκάλυψη: Το μυστικό ταξίδι Τσίπρα στη Λιβύη που προκάλεσε την πρώτη παραίτηση Κοτζιά…

Η κρίση στις σχέσεις Τσίπρα-Κοτζιά εκδηλώθηκε πριν από μήνες. Όλα άρχισαν όταν….

… ο τότε γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας (εξάδελφος του πρωθυπουργού) χωρίς να ρωτήσει κανέναν επιβιβάστηκε σε ιδιωτικό αεροσκάφος που ανήκει σε επιχειρηματία και συνοδεύοντας άλλον κορυφαίο επιχειρηματικό παράγοντα πέταξε με προορισμό την Τρίπολη της Λιβύης.

Ο Γιώργος Τσίπρας και ο επιχειρηματίας τον οποίο συνόδευε είχαν συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Οικονομικών της χώρας. Ο εξάδελφος του πρωθυπουργού, παρ’ ότι χρησιμοποίησε στη συνάντηση με τους Λίβυους αξιωματούχους τη θεσμική του ιδιότητα, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα δεν ενημέρωσε καν τον προϊστάμενο του, υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Σε μία συνάντηση υπουργών Εξωτερικών των αραβικών κρατών ο Λίβυος ΥΠΕΞ ενημέρωσε τον Κοτζιά για τη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Τσίπρα, θεωρώντας ότι ήταν εν γνώση του. Έξαλλος ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό στον οποίο είπε τα εξής: «Ή διώχνεις τον εξάδελφο σου ή το ταξίδι που έκανε στη Λιβύη ήταν εν γνώση σου, οπότε και παραιτούμαι».

Ο Αλέξης Τσίπρας φοβήθηκε το σκάνδαλο που θα ξεσπούσε, θυσίασε τον εξάδελφο του, τον οποίο ο Κοτζιάς απομάκρυνε από το ΥΠΕΞ. Βέβαια, λίγες ημέρες αργότερα τον αποκατέστησε και ανέλαβε ειδικός σύμβουλος του στο Μαξίμου.

 

lykavitos

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares