Δευτέρα , 21 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Όλα καλά τα βλέπει ο Τζανακόπουλος για το Σκοπιανό…

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Όλα καλά τα βλέπει ο Τζανακόπουλος για το Σκοπιανό...

Για ένα σημαντικό βήμα για την σταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως προϊόντος του χρόνου και οι νυν επικριτές θα διαπιστώσουν τα οφέλη του συμβιβασμού μεταξύ των δύο κρατών και τόνισε: “Είμαι πεπεισμένος ότι με την πάροδο του χρόνου ακόμα και αυτοί που διαφωνούν και εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους θα κατανοήσουν ότι επρόκειτο για έναν αναγκαίο πολιτικό συμβιβασμό, ο οποίος παρά το γεγονός ότι είναι συμβιβασμός κατοχυρώνει και διασφαλίζει πλήρως τα συμφέροντα της χώρας μας”.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως ο πρόεδρος της ΝΔ είναι δέσμιος της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματός του και τόνισε: “Ο κύριος Μητσοτάκης θα μπορούσε να είχε επιλέξει μια πολιτική κριτική επί της συμφωνίας, επιχειρεί τώρα να διαδικασιολογήσει στην πραγματικότητα, δηλαδή να προσπαθήσει να πείσει ότι δήθεν δεν υπάρχει εξουσιοδότηση του πρωθυπουργού ή του υπουργού Εξωτερικών να υπογράψει τη συμφωνία.

Πρόκειται για ανόητο επιχείρημα το οποίο δεν έχει καμία συνταγματική βάση και νομίζω ότι αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε στον κύριο Μητσοτάκη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι συνταγματολόγος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αντί να μας πει ποια είναι η πολιτική θέση του κόμματός του επί της συμφωνίας, αντί να μιλήσει επί της ουσίας για τη διπλωματική αυτή επιτυχία προσπαθεί να διαδικασιολογήσει λέγοντας ότι δεν υπάρχει αρμοδιότητα”.

Ο κύριος Τζανακόπουλος ερωτηθείς για το τι προβλέπει εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέσει πρόταση μομφής, απάντησε πως θα υπάρξει μια ακόμα ήττα για τον πρόεδρο της ΝΔ. Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή:.hellasjournal

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares