Τρίτη , 19 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ! Θα ΧΑΡΙΣΕΙ κομμάτι της ΑΟΖ στην Αλβανία;…


Ελπίζουμε ότι πρόκειται για απλές φήμες, όμως οι εμπειρία μας έχει δείξει ότι συνήθως αυτές οι ειδήσεις στο τέλος επαληθεύονται.

Μία από αυτές έρχεται από την Αλβανία, όπου το κανάλι Top Channel υποστηρίζει ότι έγινε συμφωνία μεταξύ Αθηνών-Τιράνων η οποία προβλέπει την παραίτηση της Ελλάδος από τα δικαιώματά της στο Ιόνιο.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως η Ελλάδα αποδέχεται να μην θεωρεί πλέον ως σημείο εκκίνησης της ΑΟΖ της τα 12 ναυτικά μίλια από τη βραχονησίδα Μπακρέτα βορείως της Κέρκυρας, με την Ελλάδα να μειώνει την κυριαρχία της κατά 1/4 στο Βόρειο Ιόνιο.
Το τραγικό είναι ότι με συμφωνία του 2009 η Ελλάδα κατοχύρωνε όλα όσα δικαιούταν, και σήμερα ο Κοτζιάς είναι έτοιμος να ξεπουλήσει άλλο ένα σημαντικό θέμα. Τη συμφωνία του 2009 απέρριψε το Συνταγματικό Δικαστήριο της γείτονος χώρας μετά από πιέσεις Τουρκίας, η οποία δεν ήθελε να υπάρχει συμφωνία της Ελλάδος με οριοθέτηση στα 12 ναυτικά μίλια της ΑΟΖ.
Ας ελπίσουμε να είναι, λοιπόν, μια απλή φήμη, διότι αλλιώς θα είναι ένα έγκλημα που όχι μόνο δεν υπάρχει λόγος να γίνει, αλλά μειώνει αισθητά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα (και) στην πλευρά του Ιονίου…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares