Πέμπτη , 29 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Δίνουμε πολεμικά πλοία και υποβρύχια στις ΗΠΑ…

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Δίνουμε πολεμικά πλοία και υποβρύχια στις ΗΠΑ...

Το υποβρύχιο του ΠΝ S-120 «Παπανικολής» ζήτησαν οι ΗΠΑ για την προστασία του σκάφους αμφίβιων επιχειρήσεων USS Iwo Jima του 6ου Στόλου.

Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν ότι το υποβρύχιο «Παπανικολής» είναι το καλύτερο συμβατικό υποβρύχιο στη Μεσόγειο και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ζητάει τη βοήθεια του για αυτήν την αποστολή.

Μάλιστα, το γεγονός της παροχής προστασίας του USS Iwo Jima από το «Παπανικολής» δεν έχει να κάνει τόσο με την ικανότητα του σκάφους να διεξάγει πόλεμο κατά στόχων επιφανείας αλλά πολύ περισσότερο να διεξάγει πόλεμο κατά άλλων υποβρυχίων τα οποία θα επιχειρήσουν σε περίπτωση πολέμου να προβάλλουν το αμερικανικό σκάφος.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΝ:
«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από Τετάρτη 07 έως Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε συνεργασία μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και του Ναυτικού των ΗΠΑ (Διοίκηση του 6ου Στόλου), στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
Ειδικότερα, το υποβρύχιο «Παπανικολής» συνεργάστηκε με το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων USS Iwo Jima, του Ναυτικού των ΗΠΑ, στο πλαίσιο συνεισφοράς μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, για εκτέλεση επιχειρησιακής συνοδείας Μονάδας Υψηλής Αξίας (High Value Unit – HVU), σε συνεργασία με έτερες μονάδες συνοδείας του Ναυτικού των ΗΠΑ.
Αποτέλεσμα ήταν η αναβάθμιση του επιπέδου Ναυτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Ναυτικών μέσω της παροχής επιχειρησιακής συνοδείας στην Ομάδα Ετοιμότητας πλοίων Αμφίβιων επιχειρήσεων των ΗΠΑ (Amphibious Readiness Group) ARG Iwo Jima».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares