Δευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΜΑΝΤΗΛΑ …ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ…

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΜΑΝΤΗΛΑ ...ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ...

Η ΕΛ.ΑΣ θα επιτρέπει πλέον τις «μαντήλες» στις φωτογραφίες για τις αστυνομικές ταυτότητες. Αυτό αναφέρει εμπιστευτικό έγγραφο της Κρατικής Ασφάλειας του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ που συντάχθηκε στις 27 Μαρτίου 2018 και παρουσιάζει «Το Βήμα».

Το έγγραφο έχει θέμα «τροποποίηση διατάξεων για δικαιολογητικά για έκδοση ταυτοτήτων». Αρχικά λοιπόν σημειώνει ότι ο αιτών στην έκδοση της ταυτότητας δεν πρέπει να φέρει κάλυμμα κεφαλής (ως ίσχυε μέχρι τώρα). Όμως αμέσως μετά προχωρά σε ένα συμπλήρωμα όπου επιτρέπει τις μαντήλες – με ειδική οριοθέτηση – αλλά και για την κάλυψη των χαρακτηριστικών για ιατρικούς λόγους.

Στο έγγραφο λοιπόν συμπληρώνεται ότι «για θρησκευτικούς λόγους δύναται το άτομο να φέρει κάλυμμα κεφαλής (πχ μαντήλα) πλην όμως τα χαρακτηριστικά του προσώπου του από το σαγόνι έως το μέτωπο και από την μία ένωση του αυτιού με το πρόσωπο, έως την άλλη, πρέπει οπωσδήποτε να είναι εμφανή.

Επίσης για λόγους υγείας επιτρέπεται το άτομο να έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, εφ’όσον αυτό πιστοποιείται από ιατρικά πιστοποιητικά». Ακόμη επιτρέπονται τα γυαλιά λόγω παθήσεων.
tovima

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares