Παρασκευή , 23 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΜΠΛΟΚΗ της Ελλάδος στη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Μαλτέζας δημοσιογράφου για τα Panama Papers! Παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. Ρωσίδα πληροφοριοδότης…

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΜΠΛΟΚΗ της Ελλάδος στη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Μαλτέζας δημοσιογράφου για τα Panama Papers! Παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. Ρωσίδα πληροφοριοδότης...


Στην αστυνομία παραδόθηκε, φοβούμενη για τη ζωή της, μία 36χρονη Ρωσίδα η οποία ήταν η βασική πληροφοριοδότρια της Μαλτέζας δημοσιογράφου που σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας στο όχημά της.

Η Μαλτέζα Δάφνη Καρουάνα σκοτώθηκε τον Οκτώβριο του 2017. Η δολοφονία της σχετίστηκε με δημοσιεύματά της που συνέδεαν τη σύζυγό του πρωθυπουργού της χώρας με τα Panama Papers.

Η βασική πληροφοριοδότρια, όπως γράφει η «Καθημερινή», Μαρία Εφίμοβα, παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος. Φέρεται να γνώριζε ότι εκκρεμούν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης εις βάρος της, αλλά προτίμησε να πάει η ίδια στην αστυνομία, φοβούμενη για τη ζωή της. Εργαζόταν σε τράπεζα της Μάλτας και είχε αποκαλύψει στην άτυχη δημοσιογράφο στοιχεία που επιβάρυναν τη σύζυγο του πρωθυπουργού. Εκείνες οι αποκαλύψεις προκάλεσαν πολιτικές εξελίξεις στη Μάλτα.

Πρόσφατα η Ρωσίδα είχε καταγγείλει ότι η οικογένειά της στη Ρωσία επίσης δεχόταν απειλές.
parapolitika.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares