Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΤΙ-ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ απ’ τους FT: Κατηγορούν ΧΩΡΙΣ στοιχεία τους διπλωμάτες για ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ στην Αλεξανδρούπολη…


Μια εξοργιστικά γελοία ιστορία έπλασαν οι Financial Times για να δικαιολογήσουν την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από τη χώρα μας.
Σύμφωνα με τους FT, οι δύο διπλωμάτες κατηγορήθηκαν για συνεργασία με επιχειρηματίες προκειμένου να δωροδοκήσουν τοπικούς κρατικούς αξιωματούχους, Ορθόδοξους μητροπολίτες, μέλη πολιτιστικών ενώσεων και ακροδεξιών οργανώσεων στη βόρεια Ελλάδα προκειμένου να αντιταχθούν στη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό.

Με λίγα λόγια η βρετανική εφημερίδα (και φερέφωνο του ΝΑΤΟ) υποστηρίζει ότι οι πολιτιστικές οργανώσεις και η εκκλησία είχαν ανάγκη δωροδοκία από Ρώσους για να κάνουν αυτό που ούτως ή άλλως θα έπρατταν.

Μάλιστα οι Βρετανοί σημειώνουν ότι οι Ρώσοι ήθελαν να διαλύσουν τις διαπραγματεύσεις και γι’ αυτό αναβάθμισαν τη συνηθισμένη ανάμειξή τους στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Η προπαγάνδα είναι ξεκάθαρη στο άρθρο αυτό, αφού οι FT παρουσιάζουν ανύπαρκτες πηγές οι οποίες, όχι μόνο δεν κατονομάζονται, αλλά λένε όσα λένε χωρίς να αποδεικνύουν το παραμικρό.

Επιπλέον, συλλαλητήρια έγιναν σε όλη τη χώρα (και περισσότερα απ’ όσα έγιναν στην Αλεξανδρούπολη). Ήταν πίσω απ’ όλες ο ρωσικός δάκτυλος; Φυσικά και όχι, απλώς κάποιοι προσπαθούν να συνδέσουν την πατριωτική στάση των Ελλήνων με φιλορωσικά αισθήματα, κάνοντας στο φινάλε καλό στη Μόσχα και τον Πούτιν.

Shares