Δευτέρα , 19 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ του Αμερικανικού Υπ.Εξ. προς το Ιράν: “Θα σας κάνουμε να ΠΕΙΝΑΣΕΤΕ”…

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ του Αμερικανικού Υπ.Εξ. προς το Ιράν: "Θα σας κάνουμε να ΠΕΙΝΑΣΕΤΕ"...

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφο του BBC ότι η ιρανική ηγεσία θα “πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει…

να τρώει ο λαός της», αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την απάνθρωπη πολιτική της Ουάσιγκτον που δεν λογαριάζει τους ανθρώπους και τις κοινωνίες.

Ο δημοσιογράφος του BBC, Hadi Nili, επιχείρησε να ρωτήσει τον Πομπέο τι θα συμβεί εάν οι κυρώσεις δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά ο Πομπέο απέφυγε επανειλημμένα την ερώτηση, επαναλαμβάνοντας ότι το “συμφέρον του Ιράν” είναι να περιορίσει την “αποσταθεροποιητική του επιρροή” και επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα είναι ο κύριος χορηγός της παγκόσμιας τρομοκρατίας.

Ο Πομπέο επιχειρεί να επιβάλει όλα τα δεινά της περιοχής στο Ιράν, κι όχι στην αποσταθεροποιητική πολιτική των ΗΠΑ, και προσπαθεί να εμφανίσει τους στόχους της ιρανικής κυβέρνησης ως εχθρικούς με εκείνους του λαού.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πομπέο θα καταλήξει λέγοντας ότι: “Η ηγεσία (σ.σ. του Ιράν) θα πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει οι άνθρωποί της να τρώνε”. Με λίγα λόγια ή το Ιράν θα κάνει ό,τι του επιβάλουν οι ΗΠΑ ή η Ουάσιγκτον θα φροντίσει να πεινάσουν οι Ιρανοί…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares