Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πράγματα! ΕΜΠΛΟΚΗ με την ενοικίαση των ΦΡΕΓΑΤΩΝ επειδή… το ανακοίνωσαν βιαστικά…


Η βιαστική δημοσιοποίηση της κατ’ αρχήν, άτυπης και προφορικής συμφωνίας προς διερεύνηση, μεταξύ του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα…
για την αποστολή στο Αιγαίο των δύο γαλλικών φρεγατών φαίνεται να δημιουργεί ένα πλήθος προβλημάτων, που δεν διευκολύνουν καθόλου την θετική κατάληξη της υπόθεσης αυτής.

Σύμφωνα με ασφαλείς διπλωματικές πληροφορίες, ο κ Μακρόν δέχθηκε ένα θυμωμένο τηλεφώνημα διαμαρτυρίας από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξέφρασε τη δυσφορία του για την γαλλική πρόταση προς την Αθήνα. Έφτασε μάλιστα σε σημείο να απειλήσει εμμέσως τον Γάλλο πρόεδρο, αναφέροντας ότι τέτοιες ενέργειες «βάλλουν ευθέως εναντίον του Ισλάμ»(!), προκαλώντας βεβαίως την απάντηση ότι η Γαλλία έχει τα δικά της ζωτικά συμφέροντα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Ερντογάν εξέφρασε τη δυσφορία του και προς την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, η οποία ως γνωστόν ευθύς εξ αρχής είχε απορρίψει την αρχική πρόταση του κ. Μακρόν.

Ως εκ τούτου πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη η προώθηση της ευρύτερης πρότασης της γαλλικής κυβέρνησης για την εισαγωγή στον επόμενο κοινοτικό προϋπολογισμό γραμμής κονδυλίου για «την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας».

Η γαλλική προεδρία όμως φαίνεται ότι έχει δυσαρεστηθεί η ίδια από την πρόωρη και άκαιρη δημοσιοποίηση- και μάλιστα υπό μορφή κλεισμένης «συμφωνίας» της πρότασης Μακρόν προς τον κ. Τσίπρα και εικάζεται βασίμως ότι η ισχυρή αντίδραση της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας Φλοράνς Παρλί είχε τη σύμφωνη γνώμη του Γάλλου προέδρου.
parapolitika.gr

Shares