Κυριακή , 20 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Απειλές Τσαβούσογλου σε Ε.Ε.: Ξεχάστε τη συμφωνία για τους πρόσφυγες…

Απειλές Τσαβούσογλου σε Ε.Ε.: Ξεχάστε τη συμφωνία για τους πρόσφυγες...

Νέες απειλές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με αφορμή τη συμφωνία για το προσφυγικό.

Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, μιλώντας στο τουρκικό κανάλι NTV, τόνισε πως αν δεν αρθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες, τότε η Άγκυρα θα άρει κι εκείνη τη δέσμευσή της στο προσφυγικό.

Όπως επισήμανε, αν η Ε.Ε. δεν θέλει να απελευθερώσει τη βίζα, τότε ούτε και η συμφωνία για τους πρόσφυγες θα υλοποιηθεί, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν είναι ούτε απειλή, ούτε εκβιασμός.

«Εάν η Ε.Ε. δεν θέλει, δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι… Τότε και η συμφωνία για το προσφυγικό και η συμφωνία επανεισδοχής δεν θα εφαρμοστούν. Αυτό δεν είναι ούτε απειλή ούτε εκβιασμός. Πρέπει και οι δύο πλευρές να αναλάβουν τις ευθύνες τους», δήλωσε.

Για την αγορά των F-35 από τις ΗΠΑ, το Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «ο πρόεδρός μας κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους το είπε στον Τραμπ. Και ο Τραμπ απάντησε θα κάνει τα απαραίτητα βήματα. Η τελική απόφαση ανήκει στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση Τραμπ σε αυτό το θέμα είναι αποφασισμένη. Από τη μέρα που εκλέχθηκε ο πρόεδρος Τραμπ δίνει σημασία στην Τουρκία. Πραγματικά είναι πολύ σημαντικό να δίνουν κατευθυντήριες οι δύο πρόεδροι για τους οδικούς χάρτες. Και με την παράδοση των F-35 δεν υπάρχει πρόβλημα».

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares