Παρασκευή , 30 Οκτωβρίου 2020

«Απειλές» από Τουρκία: Το Barbaros ήρθε και θα μείνει…

«Απειλές» από Τουρκία: Το Barbaros ήρθε και θα μείνει…

«Το ερευνητικό πλοίο Barbaros θα συνεχίσει τα καθήκοντά του στην περιοχή», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, προσθέτοντας ότι σύντομα θα ανακοινωθούν νέοι κανόνες εμπλοκής.

Μιλώντας σε τελετή για τα εγκαίνια των διυλιστηρίων STAR στην Αττάλεια, ο Τούρκος υπουργός έστειλε σαφές μήνυμα, λέγοντας πως «συνεχίζουμε ανέκαθεν σε πολλά πεδία τη συνεργασία μας με τη βόρεια Κύπρο.Ιδιαίτερα έχουμε πολλά κοινά προγράμματα στα οποία συνεργαζόμαστε σχετικά με την ενέργεια του νησιού».

Ωστόσο, «το πιο σημαντικό θέμα είναι η «παρενόχληση του Μπαρμπαρός στη Μεσόγειο στα ανοιχτά της Κύπρου», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην είδηση που έπαιξαν οι τουρκικές μονταζιέρες για παρενόχληση του Μπαρμπαρός  από τη η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς».

Ο Τούρκος υπουργός ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα-μετά το παραπάνω περιστατικό- θα επαναπροσδιόρισει τους κανόνες εμπλοκής…

Ο Φ. Ντονμέζ ανέφερε ακόμα πως η Άγκυρα είχε δηλώσει ότι προτού γίνει ένας δίκαιος διαμοιρασμός και προτού καθίσουν στο τραπέζι οι δύο πλευρές στη Κύπρο για να διασφαλιστεί συμφωνία για τον διαμοιρασμό των φυσικών πόρων δεν αποδέχεται τα «μονομερή βήματα» εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, ο σύμβουλος του Ρ.Τ. Ερντογάν, σχολίασε το υποτιθέμενο επεισόδιο με το Μπαρμπαρός δηλώνοντας πως «αυτοί που προσπάθησαν να σφετεριστούν τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους στη Μεσόγειο σήμερα βρήκαν μπροστά τους το τουρκικό πολεμικό ναυτικό και τους ήρωες μας».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares