Πέμπτη , 11 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Απαράβατος όρος του Τραμπ για συζητήσεις με τον Κιμ! Θα γίνει το ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ;..

Τον όρο για να ξεκινήσουν οι επαφές με τη Β. Κορέα έθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ και αυτός δεν είναι άλλος από την «αποπυρηνικοποίηση».

Κατά τη διάρκεια δηλώσεων του σε δημοσιογράφους, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε: «Τώρα συνομιλούμε και παρεπιπτόντως, εκείνοι τηλεφώνησαν πριν από δύο ημέρες. Είπαν ότι θα ήθελαν να μιλήσουμε. Και είπα ότι κι εμείς θα θέλαμε. Αλλά θα πρέπει να κάνετε αποπυρηνικοποίηση. Πρέπει να κάνετε κάνετε αποπυρηνικοποίηση. Θα συναντηθούμε και θα δούμε αν θα συμβεί κάτι θετικό» και πρόσθεσε: «Δεν θα αποκλείσω απευθείας συνομιλίες με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, απλά δεν πρόκειται να τις αποκλείσω. Όσο για το ρίσκο του να πρέπει να αντιμετωπίσεις έναν τρελό, αυτό είναι δικό του πρόβλημα και όχι δικό μου», σχολιάστε αστειευόμενος.

Άμεση ήταν η απάντηση της Πιονγκγιάνγκ, χωρίς ωστόσο να έχει κάποια δόση χιούμορ.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών επισήμανε στο κρατικό πρακτορείο KCNA: «Δεν θα ικετεύσουμε για διάλογο, ούτε θα αποφύγουμε την στρατιωτική επιλογή, την οποία επικαλούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η Βόρεια Κορέα θα αντιμετωπίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες αν διεξαχθούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares