Τρίτη , 29 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Απίστευτη ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ! Χρησιμοποιούν χάρτη του BBC για να δείξουν πόσο… καλή είναι η συμφωνία με τα Σκόπια… (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Απίστευτη ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ! Χρησιμοποιούν χάρτη του BBC για να δείξουν πόσο... καλή είναι η συμφωνία με τα Σκόπια... (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Ορισμένοι προσπαθούν να παίξουν με τη νοημοσύνη μας σχετικά με συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία η πΓΔΜ μετονομάζεται σε «Βόρεια Μακεδονία».

Ορισμένοι υπερασπιστές του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να μας δείξουν τα “θετικά” της συμφωνίας δίνοντας ως παράδειγμα το βρετανικό BBC, όπου σε ρεπορτάζ του πριν και μετά τη συμφωνία έχει δήθεν διαφορετικό όνομα για τα Σκόπια.

Όπως θα δείτε παρακάτω, στον ένα χάρτη αναγράφει τη γειτονική χώρα ως «Μακεδονία», κι όχι ως FYROM, όπως ήταν το όνομα του κρατιδίου στον ΟΗΕ.

Στον κάτω χάρτη το BBC αναφέρει τη χώρα ως North Makedonia (Βόρεια Μακεδονία), ενώ δεν παραλείπει να αναγράψει και τη γεωγραφική περιοχή Μακεδονία της Ελλάδος.

Απίστευτη ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ! Χρησιμοποιούν χάρτη του BBC για να δείξουν πόσο... καλή είναι η συμφωνία με τα Σκόπια... (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Με λίγα λόγια, αντί να γίνει μαζική διαμαρτυρία για το ότι το κράτος δεν αναγράφεται ως FYROM, λέμε κι… ευχαριστώ που μπροστά απ’ το όνομα μπαίνει το Βόρεια.

Επιπλέον, ο χάρτης είναι επεξηγηματικός της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, κι όχι το πώς θεωρεί το BBC ότι είναι ο χάρτης. Άλλωστε, ο δεύτερος χάρτης είναι ύποπτος. Δείχνει μεν ότι είναι κομμάτι της Ελλάδος η Μακεδονία, όμως δεν ξεκαθαρίζει εάν είναι ή όχι “κατεχόμενο” το μέρος. Κάποιος τρίτος βλέποντάς το θα έλεγε ότι είναι σαν τη Βόρεια Ιρλανδία που της λείπει η Νότια για ενωθεί.

Υπάρχει απίστευτη προσπάθεια προπαγάνδας απ’ τα ΜΜΕ στην οποία πρέπει να αντισταθούμε με σθένος. Σε λίγο θα μας πουν ότι πιάσαμε και… κορόιδα τους Σκοπιανούς με τα όσα συμφωνήσαμε…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares